ασπρόμαυρη φωτογραφία του Dr. Mark Levitt με την επαγγελματική του αμφίεση εντός κλινικής

Εξέτασε 30 παιδιά και χειρούργησε 15, σε συνεργασία με Έλληνες συναδέλφους του.

Ο εξειδικευμένος στη χειρουργική αποκατάσταση συγγενών ορθοπρωκτικών ανωμαλιών, καθηγητής Dr. Mark Levitt, που δραστηριοποιείται στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, στο Children’s National Hospital, βρέθηκε στην Ελλάδα για λίγες μέρες, με σκοπό να εξετάσει Έλληνες ασθενείς, να χειρουργήσει παιδιά που το έχουν ανάγκη και να ενημερώσει τους γονείς για την φροντίδα που απαιτούν αυτού του είδους οι παθήσεις.

Το Β’ Παιδοχειρουργικό Τμήμα του ΓΝΠΑ “Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού” και η Γ’ Παιδοχειρουργική Κλινική του Θεραπευτηρίου “ΜΗΤΕΡΑ” διοργάνωσαν Colorectal Surgery Workshop υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων. Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν επεμβάσεις υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του διάσημου Αμερικανού Καθηγητού Dr. Marc A. Levitt, ο οποίος ήρθε μαζί με πολυάριθμη ομάδα Χειρουργών Παίδων, νοσηλευτών και εθελοντών. Στόχοι της διοργάνωσης ήταν η χειρουργική διόρθωση εξαιρετικά δύσκολων περιπτώσεων ορθοπρωκτικών συγγενών ανωμαλιών, η εκπαίδευση των Ελλήνων Χειρουργών Παίδων στα νεότερα δεδομένα της χειρουργικής αντιμετώπισης των παθήσεων αυτών και η απόκτηση εμπειρίας ιατρών και νοσηλευτών στη μετεγχειρητική παρακολούθηση των ασθενών, αλλά και την εκπαίδευση των ίδιων και των οικογενειών τους στη διαχείριση της εντερικής λειτουργίας μέχρι την τελική αποκατάσταση.

Οι ως άνω ανωμαλίες αφορούν σε ένα εύρος παθήσεων που καθεμία απαιτεί προσεκτική και εξατομικευμένη προσέγγιση, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός παιδιών να ταξιδεύει μέχρι τις ΗΠΑ προκειμένου να λάβει την φροντίδα που χρειάζεται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Dr. Levitt έρχεται στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με Έλληνες παιδοχειρουργούς και να ενημερώσει τους ασθενείς και τις οικογένειές τους για τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που συνοδεύουν τη σπάνια αυτή μορφή αναπηρίας.

Η επίσκεψη του γιατρού και του επιτελείου του διήρκησε 6 ημέρες, κατά τις οποίες εξέτασε πλήθος ασθενών, χειρούργησε 10 περιστατικά στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και 5 στην κλινική Μητέρα, ενώ οργανώθηκε και ενημερωτική ημερίδα στο κτίριο του κέντρου ορθοπρωκτικών και ουρογεννητικών παθήσεων, Φλέμινγκ 15, στην Αθήνα (έναντι κτιρίου Μητέρα).

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Ατόμων & Γονέων παιδιών με ορθοπρωκτικές ανωμαλίες προς τον γιατρό:

 

Ευχαριστήρια Επιστολή Πανελλήνιου Συλλόγου Ατόμων & Γονέων παιδιών με ορθοπρωκτικές ανωμαλίες

 

Αγαπητέ Dr. Levitt,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και από καρδιάς εσάς και όλη την ομάδα των συνεργατών σας, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για την επίσκεψη σας στην Ελλάδα 8-14 Ιουλίου 2022.

Η προσπάθεια που γίνεται από εσάς και τους συνεργάτες σας σε Αμερική και Ελλάδα να έχουν τα παιδιά που γεννιούνται με συγγενείς ορθοπρωκτικές ανωμαλίες την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση μας γεμίζει χαρά και ελπίδα.

Η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις σπάνιες παθήσεις αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα με μεγάλες επιπτώσεις στην αποκατάσταση και την ανάπτυξη των παιδιών που γεννιούνται με αυτές. Για τον λόγο αυτό, η ημερίδα ενημέρωσης που έλαβε χώρα την Κυριακή 10/7 στην Αθήνα, με θέμα την σωστή φροντίδα των παιδιών με ορθοπρωκτικές ανωμαλίες ήταν παραπάνω από χρήσιμη για τα μέλη μας.

Το γεγονός ότι ο ίδιος προσωπικά εξετάσατε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά που ήρθαν στην Αθηνά για να σας δουν ή για να σας ξαναδούν, καθώς και η επιλογή σας να χειρουργήσετε όσα από αυτά το είχαν ανάγκη, εδώ στην πατρίδα τους, σας τιμά και αποδεικνύει ότι πέρα από εξαιρετικός επιστήμονας είστε και υπέροχος άνθρωπος.

Επιπλέον, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο του ιδρυτές του Κέντρου ορθοπρωκτικών ανωμαλιών που λειτουργεί στην Αθήνα, όσο και την Κλινική Μητέρα και την παιδοχειρουργική μονάδα του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και κάθε άλλο εμπλεκόμενο σε αυτό το εγχείρημα. Ελπίζουμε η συνεργασία σας με τις ελληνικές δομές υγείας να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω, δίνοντας στα παιδιά μας τις καλύτερες δυνατότητες για την υγεία και τη ζωή τους.

 

Με απόλυτη εκτίμηση,

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ατόμων & Γονέων παιδιών με ορθοπρωκτικές ανωμαλίες

 

Επικοινωνία: Μουδιώτη Μάγδα, +30 6989449445
Email: greekcolorectalassociation@gmail.com
Ομάδα στο Facebook: Πανελλήνιος Σύλλογος Ατόμων-Γονέων παίδων με ορθοπρωκτικές ανωμαλίες

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή