Λούτρινο αρκουδάκι καθιστό σε κρεβάτι νοσοκομείου, στο φόντο γυναίκα γιατρός.
από την Ελένη Καρανικόλα Κοντορούση

Οχτώ ανήλικα αδέλφια, μεταξύ τους βρέφος εφτά μηνών εισήχθησαν χθες (07/02) στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου επειδή δεν υπάρχουν προνοιακές μονάδες να τα φιλοξενήσουν.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν έπειτα από εισαγγελική εντολή, αφού προηγήθηκε καταγγελία γειτόνων για παραμέληση.

Τα παιδιά δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας και σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ που ανέδειξε το περιστατικό με ανακοίνωσή της, λόγω έλλειψης κατάλληλων μονάδων πρόνοιας οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Σοβαρά ζητήματα προκύπτουν για το πώς θα εφημερεύσει σήμερα η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», όταν όλοι οι νοσηλευτές στη κλινική είναι υποχρεωμένοι να ασχολούνται με αυτά τα 8 παραμελημένα παιδιά. Για να αποφευχθούν τα χειρότερα η ήδη υποστελεχωμένη κλινική αναγκάστηκε να κλητεύσει νοσηλευτικό προσωπικό από ρεπό.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ αυτό είναι μία πάγια τακτική αφού «δεκάδες κακοποιημένα παιδιά βρίσκονται με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία ή τις παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων», με αποτέλεσμα το ήδη επιβαρυμένο ΕΣΥ να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στη φροντίδα των ασθενών.

Μάλιστα, «εκτιμάται σήμερα ότι πάνω από 100 παιδιά με εισαγγελική εντολή βρίσκονται στα νοσοκομεία χωρίς λόγο. Και όμως δεκάδες θέσεις φιλοξενίας στις προνοιακές μονάδες είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«8 ΑΝΗΛΙΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΕΝΑ 7 ΜΗΝΩΝ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΣΟ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ. ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.

8 ανήλικα αδέρφια, εκ των οποίων το ένα 7 μηνών και τα υπόλοιπα 5-7-8-10-11-12-13 χρονών εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή χθες στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου μετά από καταγγελία γειτόνων για παραμέληση. Κακοποιημένα παιδιά χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ελλείψει προνοιακών μονάδων οδηγούνται με εισαγγελική εντολή στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων και τα παιδιατρικά νοσοκομεία. Παραμένουν επί μακρόν αναστατώνοντας τη λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών.

Πως θα εφημερεύσει σήμερα η παιδιατρική κλινικής του νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, με την έξαρση των ιώσεων στα παιδιά και τις αυξημένες εισαγωγές που γίνονται όταν όλοι οι νοσηλευτές στη κλινική είναι υποχρεωμένοι να ασχολούνται με αυτά τα 8 παραμελημένα παιδιά. Η οριακά στελεχωμένη κλινική αναγκάστηκε να κλητεύσει νοσηλευτικό προσωπικό από ρεπό.

Οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ καλούνται πλέον σήμερα σε ημέρα εφημερίας να φροντίσουν τους παλιούς και να υποδεχτούν τους νέους μικρούς ασθενείς, αλλά και να φροντίζουν 8 ανήλικα που δεν χρήζουν νοσηλείας, θύματα της ανυπαρξίας υποστηρικτικών προνομιακών δομών!

Κάθε ημέρα δεκάδες κακοποιημένα παιδιά βρίσκονται με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία ή τις παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων. Παραμείνουν μήνες ελλείψει προνοιακών μονάδων. Ότι ακούτε από κακοποίηση ανηλίκων όλα αυτά τα παιδιά καταλήγουν στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή και παραμένουν μήνες. Κρίμα για τα κακοποιημένα παιδιά και μεγάλη αναστάτωση στη λειτουργία των νοσοκομείων. Εκτιμάται σήμερα ότι πάνω από 100 παιδιά με εισαγγελική εντολή βρίσκονται στα νοσοκομεία χωρίς λόγο. Και όμως δεκάδες θέσεις φιλοξενίας στις προνοιακές μονάδες είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Στου κουφού τη πόρτα όμως όσο θέλεις βρόντα.»

Πηγή: www.documentonews.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή