Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλοςς

«Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και γεννήθηκα τον Ιούλιο του 1985 στην Αθήνα. Αποφοίτησα ως αριστούχος από το Λύκειο μου στο Κορωπί το 2003 και το 2010 τελείωσα την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με Άριστα. Στις αρχές του 2011, ξεκίνησα την ειδίκευσή μου στην ειδικότητα της Ψυχιατρικής και το τελευταίο διάστημα συνεχίζω την ειδίκευσή μου στη Β΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Το Μάρτιο του 2014 τελείωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών.

Από πολύ μικρός άρχισα να έχω ιδιαίτερες ανησυχίες και προβληματισμούς σχετικά με τη στάση που κρατά ολόκληρη η κοινωνία απέναντι μας, απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), που δυστυχώς ήταν αρνητική. Με έθλιβε το γεγονός πως αυτό άλλαζε πολύ αργά, ήθελα και εγώ με τη στάση ζωής μου να αλλάξω αυτήν τη νοοτροπία. Μεγαλώνοντας όμως κατάλαβα πως οι συνθήκες διαβίωσης είναι προβληματικές για τις περισσότερες κοινωνικές ομάδες μιας οργανωμένης κοινωνίας και θα ήταν ανώφελο εάν τα ΑμεΑ βελτίωναν τη ζωή τους μονομερώς, χωρίς μια συνολική αλλαγή.

Είμαι κι εγώ τετραπληγικός και με σκοπό να ανταποκρίνομαι στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς μου, δηλαδή εργασία και προσωπική – κοινωνική ζωή, χρειάζομαι τη στήριξη Προσωπικού Βοηθού. Για να περιγράψει την καθημερινότητα μου, δημιουργήθηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με λένε Στέλιο» το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2012, όπου εκεί αναφέρομαι στις ιδέες και πρακτικές της Ανεξάρτητης Διαβίωσης.

Έτσι, ιδίως από την εποχή του 2008 και μετά έχω προσπαθήσει, παράλληλα με την επαγγελματική μου πορεία, να αγωνίζομαι και να μετέχω στη μεταβολή κοινωνικών συνθηκών γιατί η καθημερινότητα των συμπολιτών μου δεν είναι αξιοπρεπής και δυστυχώς πλέον έχει χαθεί η ποιότητα ζωής. Αυτό όλο επιβαρύνει και τα ΑμεΑ και τις οικογένειες μας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Και οι πολιτικοί μας, μας δημιουργούν μεγαλύτερο βάρος και επιβάρυνση στη ζωή μας, αδιαφορώντας για τις ατομικές, καθημερινές μας συνέπειες. Ήταν τότε που γνώρισα την Ανεξάρτητη Διαβίωση παρακολουθώντας το συνέδριο «25 χρόνια Ανεξάρτητης Διαβίωσης στη Σουηδία», έγινε για εμένα σκοπός ζωής να μεταφέρω σε οποιονδήποτε τόπο και αν βρίσκομαι την ουσία και την αξία της Ανεξάρτητης Διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία.

Το 2009, ήμουν συνιδρυτής στον ιατρικό επιστημονικό σύλλογο με την επωνυμία «Σύλλογος Νέων Ιατρών», στον οποίο έχω διατελέσει ως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος μέχρι σήμερα. Ο «Σύλλογος Νέων Ιατρών» έχει ενεργή παρουσία στη διεθνή επιστημονική κοινότητα με ευρεία θεματολογία σχετικά με την επιστήμη της ιατρικής και των άνθρωπο. Τα έτη 2008-2010 ήμουν πάρεδρο μέλος στην Επιτροπή Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών εκπροσωπώντας τους Φοιτητές με Κινητική Αναπηρία. Η Μονάδα Προσβασιμότητας του ΕΚΠΑ προσφέρει υπηρεσίες στους Φοιτητές με Αναπηρία, με σκοπό να υποστηριχθούν οι διαφορετικές ανάγκες τους.

Έχω συγγράψει πολλά επιστημονικά άρθρα και άρθρα που σχετίζονται με τις αρχές και τη φιλοσοφία της Ανεξάρτητης Διαβίωσης, αλλά και τις συνθήκες της αναπηρίας γενικότερα. Έχω συμμετάσχει σε πλήθος ομιλιών με θέματα που αφορούν την αναπηρία και την ελληνική κοινωνία. Για την κοινωνική μου δράση, έχω βραβευτεί από διάφορους φορείς και κοινωνικές ομάδες σε διάφορες περιόδους της ζωής μου.

Στην καθημερινότητά μου, μού αρέσουν τα απλά πράγματα, όπως να παρακολουθώ μια ταινία, να βλέπω μια θεατρική παράσταση, να διασκεδάζω με φίλους, να πηγαίνω ταξίδια.

Μέσα σε αυτήν την ζοφερή πραγματικότητα που χτίστηκε σήμερα γύρω μας με άλλοθι της οικονομική κρίση, νιώθω πως δε μπορώ να είμαι απαθής και αμέτοχος. Από την άλλη θεωρώ πως μέσα στα πολλά άσχημα με τα οποία μας έχει επιβαρύνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μας έχει προσφέρει και σωστούς δρόμους πολιτικής και κατευθύνσεις για μια καλύτερη εξισορρόπηση μιας κοινωνικής πολιτικής και θεσμοθέτησης, σε αντίθεση με τις γνωστές εσωτερικές μικροπολιτικές οι οποίες μας οδήγησαν εδώ.

Για αυτό, και στις επερχόμενες ρυρωεκλογές στις 25 Μαΐου 2014, θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το συνδυασμό «Πράσινοι» (www.prasinoi.gr), πιστεύοντας πως ΜΑΖΙ θα πάμε μπροστά, μαζί θα πάμε για την αλλαγή που μας αξίζει!»!

Δείτε τι λέει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος για τις Ευρωεκλογές και την Εθνική τους σημασία σήμερα, αλλά και γιατί πιστεύει ότι πρέπει να τον ψηφίσετε, πατώντας εδώ:

Σχετικά με τον συντάκτη

Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας , Ψυχίατρος - Σεξολόγος

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή