• Αρχική
  • Εκλογές
  • Στάθης Πανταζής | Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Εύβοιας με την παράταξη “Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση για την Στερεά Ελλάδα”
Αριστερά της εικόνας φωτογραφία του Στάθη Πανταζή και δεξιά το λογότυπο της παράταξης "Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση για την Στερεά Ελλάδα"

Στάθης Πανταζής, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Εύβοιας με την παράταξη “Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση για την Στερεά Ελλάδα”, με Υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Απόστολο Γκλέτσο

▪️ Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα και κατάγομαι από την Κύμη. Ο πατέρας μου γεννήθηκε στη Σκύρο και η μητέρα μου στον Οξύλιθο.

Ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου εδώ και 30 έτη. Για πολλά χρόνια εργάσθηκα και ως καθηγητής οικονομικών και κοινωνικών επιστημών. Με τη σύζυγό μου Χριστίνα Γκάνια, έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά. Την Μαρία που ασκεί επίσης το επάγγελμα του δικηγόρου και το Δημήτρη – Θωμά, που είναι τριτοετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες και νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με τις σπουδές μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ειδικεύθηκα σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου λαμβάνοντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο οικονομικό και τραπεζικό δίκαιο από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2015 ήμουν υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ευβοίας και το 2002 εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κύμης.

Έχω διατελέσει Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών και του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών. Υπηρετώντας στο Υπουργείο Εσωτερικών ως προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας του Υπουργείου εργάσθηκα στην κατάρτιση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είμαι μέλος της ένωσης Ελλήνων Κοινωνιολόγων (ΣΕΚ) από το έτος 1989 και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το έτος 1993. Ως μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας έχω δημοσιεύσει σχετικές μελέτες για την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ως τραπεζικός διαμεσολαβητής έχω εργαστεί σε θέματα προστασίας των δανειοληπτών.

Στο συγγραφικό μου έργο περιλαμβάνονται τα βιβλία «Βασικές Αρχές Ποινικού Δικαίου», «Αρχές Οργάνωσης Διοίκησης και Επιχειρήσεων» και «Οι Τεχνικές της Κοινωνικής Μηχανικής»

▪️ Το όραμά μου

Η Εύβοια έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Παρόλα αυτά από λάθος πολιτικές εδώ και δεκαετίες, έχει εγκαταλειφθεί.

Τα χωριά της ερημώνονται, οι πόλεις της μαραζώνουν, οι πολίτες της φτωχοποιούνται και τα νέα παιδιά την εγκαταλείπουν. Απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, προκλητική απουσία έργων υποδομής, εγκατάλειψη και κλείσιμο επιχειρήσεων, είναι μερικές από τις αιτίες.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές ιδίως στη βόρεια Εύβοια.

Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Όλα αυτά θα τα αλλάξουμε.

Οι πολιτικές μας επιλογές, καθορίζουν την ζωή μας. Καθορίζουν την καθημερινότητά μας, την ασφάλεια μας με όσα εφιαλτικά βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να συμβαίνουν γύρω μας, το μέλλον το δικό μας, αλλά κυρίως το μέλλον των παιδιών μας.

Βέβαια με τα όσα έχει βιώσει ο ελληνικός λαός από τις εκάστοτε πολιτικές, θεωρεί τα παραπάνω λόγια, μια ακόμα επανάληψη των ίδιων και των ίδιων. Λόγια που λέγονται πριν και λόγια που ξεχνιούνται την επόμενη μέρα των εκλογών.

Έτσι έχουν απαξιωθεί τα πάντα. Οι αυτό – διοικητικές εκλογές και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, αντί να αποτελούν την αφετηρία για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, να θωρακίσουμε την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας μας, να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον, έχουν καταντήσει μια εσωτερική νοητική διεργασία απογοήτευσης.

Όλα αυτά φυσικά βολεύουν τα εκάστοτε πολιτικά κατεστημένα. Η πολιτική απραξία έγινε αυτονόητη, η διαπλοκή και η διαφθορά συνεχίζονται και το απόλυτο τίποτα κυβερνά.

Υπάρχει άραγε τίποτα καλύτερο από το να σε πείσουν τα «συμφέροντα», ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει;

Στις 8 του Οκτώβρη έχεις δύο επιλογές.

Να συνεχίσεις να σκέφτεσαι ότι τίποτα δεν αλλάζει ή να δεις ένα φώς μέσα στο σκοτάδι. Ένα φώς που βγαίνει από τη ψυχή σου.

Εσύ και μόνο εσύ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ.

Στάθης

“Θα αγωνιστώ για την Εύβοια που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας”


📱 6977 451429

☎️ 210 3389738 – 739

📧 pantasgr@gmail.com

FB: Stathis Pantazis

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή