Η ομάδα της Isometricks και τους καθηγητές και τον παρουσιαστή μπροστά από το μπάνερ του διαγωνισμού στην Κωνσταντινούπολη χαμογελούν και κρατούν ανοιγμένη την Ελληνική Σημαία
Πηγή φωτογραφίας: Facebook
Γράφει η Χρύσα Παχούμη

Κορυφαία διάκριση

Μια κορυφαία διάκριση για την ομάδα ήρθε στον πανευρωπαϊκό τελικό του Junior Achievement Europe GEN-E 2023, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Μόλις ένα χρόνο μετά την πρωτιά της Microgreens Magicgreens από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς, στον ίδιο διαγωνισμό, για πρώτη φορά στην ιστορία του Junior Achievement, που έφτασε τα 104 χρόνια ζωής, μια χώρα κερδίζει το πρώτο βραβείο της ηπείρου της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η Isometricks κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και αναδείχθηκε «Company of the Year 2023», Καλύτερη Μαθητική «Startup» της Ευρώπης για το 2023. Η Isometricks, από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με το προϊόν της, το «Wizzle», ένα καινοτόμο επιτραπέζιο παιχνίδι συμμετριών, που έχει κρυμμένα μαθηματικά και ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο, ενθουσίασε κριτές και κοινό και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Χαρά και περηφάνια

Σε λίγους μήνες, η Isometricks θα εκπροσωπήσει την Ευρώπη στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Junior Achievement Worldwide, στον οποίο θα διαγωνιστούν οι νικήτριες ομάδες του πρώτου βραβείου από την Ευρώπη, την Αφρική, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, την Ασία και τις αραβικές χώρες. Η αγωνιστική πεντάδα της Isometricks απαρτίζεται από την Κορίνα Μαλασίδη, τον Ιωάννη Τερψιάδη, τη Φαίη Κατσάνου, τη Μαρίνα Γ ιακουμόγλου και τον Νικόλαο Σίββα, ενώ συνολικά η ομάδα αποτελείται από 17 μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ Λυκείου, που είναι οι: Αιμιλία Βουκουρεσλή, Χριστόφορος Ζήρνας, Απόστολος Κουλτούκης, Μαρία Μιμίδου, Στυλιανή Τσούκα, Θωμάς Στεφανίδης, Εμμανουήλ Τσιντάρης, Παναγιώτης Τσιντάρης, Άρτεμις Τσιουντουκίδου, Σωκράτης Ουζούνης, Ανδρέας Ομήρου, Κωνσταντίνα Σαραφείδη. Οι καθηγητές που υποστήριξαν και καθοδήγησαν τα παιδιά είναι ο Νίκος Τερψιάδης, η Άννα Ματσιώρη και η Κυριακή Βασιλού από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Μετά τη βράβευσή τους, μαθητές και καθηγητές, δήλωσαν: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εκπροσωπήσαμε επάξια την Ελλάδα, κατακτώντας την πρώτη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του JA Europe. Μάθαμε πολλά, διευρύναμε τους ορίζοντές μας και ξεκινάμε την προετοιμασία για να εκπροσωπήσουμε την Ευρώπη στον παγκόσμιο τελικό».

Τι είναι το Wizzle

🔹Η Isometricks κατέκτησε το κορυφαίο Βραβείο «Οδυσσέας Κυριακόπουλος» του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2023» του JA Greece και αναδείχθηκε τον Μάιο του 2023 μαθητική start up της χρονιάς, παρουσιάζοντας το «Wizzle», ένα συναρπαστικό, πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι διασκέδασης, σκέψης και δημιουργίας με κρυμμένα μαθηματικά.

🔹Τα κομμάτια του, που είναι σχεδιασμένα και εκτυπωμένα από τα ίδια τα παιδιά σε 3D εκτυπωτή, συνδυάζονται με διαφορετικούς τρόπους με βάση τους κανόνες των γεωμετρικών συμμετριών, με αποτέλεσμα ο χρήστης να «μαθαίνει» μαθηματικά, διασκεδάζοντας και δυναμώνοντας τη λειτουργία του νου.

🔹Το παιχνίδι, που είναι απλό στη χρήση του και κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, αποτελεί πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο, ενώ φαίνεται πως λειτουργεί προληπτικά αλλά και θεραπευτικά σε άτομα με νοητική υστέρηση, άνοια και Αλτσχάιμερ.

🔹To «Wizzle» βρίσκεται στα πωλητήρια των Μουσείων του MOMus (Μητροπολπικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης), ενώ ετοιμάζονται και νέες συνεργασίες. Περισσότερα για τη μαθητική start up δείτε στην ιστοσελίδα της sttes.google.com/view/wizzle.

Πηγή: ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ TV

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή