Μπάνερ με φωτογραφίες 1. Ηλικιωμένη γυναίκα με μπαστούνι 2. Σκύλος Οδηγός με Λευκό Μπαστούνι 3. Πρόσθετο μέλος ποδιού 4. Επιγραφή προσβάσιμο κατάστημα 5. Λογότυπο του meallamatia

H Praktiker Hellas μας συστήνει ένα ΣΠΙΤΙ ΑΝΟΙΧΤΟ παρουσιάζοντας το νέο της πρόγραμμα συμπερίληψης και προσβασιμότητας.

Καθώς σπίτι είναι οι άνθρωποι, όλοι οι άνθρωποι, η εταιρεία, μαζί με τους ανθρώπους της, μας υποδέχεται σε ένα «Σπίτι Ανοιχτό», φιλοδοξώντας να κάνει πράξη τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα, μέσω των δομών και των υπηρεσιών της, αλλά και με την προσφορά προϊοντικών λύσεων που κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα των εμποδιζόμενων ατόμων και των ατόμων με αναπηρία.

Η Praktiker Hellas, το No. 1 ελληνικό δίκτυο καταστημάτων Home Improvement & DIY, ξεκλειδώνει τις δυνατότητές της και το σπίτι της και ανοίγει τις πόρτες της με το πρόγραμμα συμπερίληψης και προσβασιμότητας, καλωσορίζοντάς μας όλους σε ένα «Σπίτι Ανοιχτό». Με γνώμονα τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών και τη συνεχή αναβάθμιση της εμπειρίας προς όλους, η εταιρεία ξεκινά το ταξίδι της, ξεκινώντας από τα δικά της «σπίτια», φυσικά και ψηφιακά, πρεσβεύοντας με πράξεις την πεποίθηση ότι κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας μπορεί να είναι πιο εύκολα προσβάσιμη και για εμποδιζόμενα άτομα και άτομα με αναπηρίες. Έτσι, με στόχο να διευκολύνει την καθημερινότητα όλων και να βελτιώνει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής τους, αναβαθμίζει τις δομές και τις υπηρεσίες της και προσφέρει προϊοντικές λύσεις που ενδυναμώνουν τους συνανθρώπους μας τρίτης ηλικίας, είτε με κινητική, οπτική ή ακουστική αναπηρία: από ολοκληρωμένες λύσεις για το μπάνιο, μέχρι ειδικές λαβές, μαξιλάρια υποστήριξης, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και πολλά άλλα.

Η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Praktiker θέτει την ισότιμη και ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων στην κορυφή των προτεραιοτήτων της, φροντίζοντας όλοι να έχουν τη δυνατότητα να βρουν ό,τι χρειάζονται για το σπίτι τους με ευκολία. Ως μία από τις βασικές αξίες της εταιρείας, η συμπερίληψη αποτελεί τον άξονα γύρω από τον οποίο αναβαθμίζει την εμπειρία πελάτη που προσφέρει, φροντίζοντας ώστε κάθε ανάγκη κάθε σπιτιού και κάθε ανθρώπου να ικανοποιείται χωρίς δυσκολίες.

Σε αυτό το μακρύ ταξίδι, η Praktiker συνεργάζεται με εξειδικευμένους φορείς και εταιρίες σε θέματα αναπηρίας, συμπερίληψης και προσβασιμότητας. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», έχει ξεκινήσει ένα ευρύ πρόγραμμα εκπαίδευσης της ομάδας της πανελλαδικά, με βιωματικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια που στοχεύουν στην κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας και στην προσφορά ουσιαστικής εξυπηρέτησης σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Έχουν εκπαιδευτεί ήδη περισσότεροι από 170 εργαζόμενοι, σε Αττική-Λάρισα-Ιωάννινα και στόχος είναι τους επόμενους μήνες να έχουν εκπαιδευτεί και οι 1.425 εργαζόμενοι της Praktiker πανελλαδικά. Παράλληλα, για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των καταστημάτων της, συνεργάζεται με το έγκριτο και βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο ΣΓΟΥΤΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, ενώ με τη συνεργασία και την αναγνώριση της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» και της «Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή», επιβεβαιώνει τη λειτουργικότητα όλων των δομών της.

Με ειδικές ράμπες και ειδική σήμανση στους διαδρόμους των εκθέσεων των καταστημάτων της, με ειδικές εγκαταστάσεις και υποδομές, καθώς και με βελτιστοποίηση της πλοήγησης στα ψηφιακά μέσα της και όλες τις προϊοντικές επιλογές που απευθύνονται στα άτομα με αναπηρίες και εμποδιζόμενα άτομα, και πάντα με τη βοήθεια της ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας της, η Praktiker ξεκινά ένα ταξίδι συμπερίληψης με κάθε κατάστημά της σταδιακά να γίνεται «Σπίτι Ανοιχτό». Ξεκινώντας από τα καταστήματά της στα Ιωάννινα και τη Λάρισα, η εταιρεία φροντίζει ώστε το δίκτυο των φυσικών καταστημάτων της, το website της και το Contact Center της, να γίνουν σημεία ακόμα πιο φιλικά προς τα εμποδιζόμενα άτομα και τα ΑμεΑ.

Η εταιρία με το νέο της πρόγραμμα συμπερίληψης και προσβασιμότητας καταργεί τα στενά όρια του «σπιτιού» και καλεί όλους σε ένα «Σπίτι Ανοιχτό», ένα συμπεριληπτικό, προσβάσιμο σπίτι αγάπης. Άλλωστε, Σπίτι είναι οι άνθρωποι. Όλοι οι άνθρωποι.

Περισσότερες πληροφορίες 👉 https://www.praktiker.gr/spiti-anoixto

Praktiker: Αλλάζει το σπίτι!

Λίγα λόγια για την Praktiker Hellas

Η Praktiker Hellas, μετρώντας 30 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, αποτελεί το Νo. 1 Ελληνικό Δίκτυο Home Improvement & DIY, εκπαιδεύοντας τους καταναλωτές γύρω από τη φιλοσοφία «Φτιάξ’ το μόνος σου» (Do-it-Yourself). Διαθέτοντας 16 καταστήματα πανελλαδικά, δυναμικό e-commerce και εξειδικευμένο τμήμα b2b σε όλη την Ελλάδα, προσφέρει αγοραστικές εμπειρίες κορυφής, για κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή, αποτελώντας one-stop-shop για κάθε ανάγκη του σπιτιού και του κήπου, παρέχοντας καθημερινά 50.000 προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Από τον Απρίλιο του 2014, η εταιρία, έχει ενσωματωθεί στον κορυφαίο καναδικό Όμιλο Fairfax Financial Holdings Limited, γνωστό για το σημαντικό ιστορικό επιτυχημένων επενδύσεων σε διεθνείς εταιρίες με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, καθώς και για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη εταιρικών αξιών από το 1985. Επιπλέον, η Praktiker Hellas δίνοντας έμφαση στη διαρκή της ανάπτυξη και εξέλιξη, βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης επενδυτικού πλάνου που περιλαμβάνει την αναβάθμιση των συστημάτων της, την ανακαίνιση των υπαρχόντων καταστημάτων της καθώς και την επέκταση του δικτύου της με νέα, στην Αττική και την περιφέρεια. Με μια καταρτισμένη ομάδα 1.600 επαγγελματιών και με προτεραιότητα τις ξεχωριστές ανάγκες των πελατών της, η εταιρία προσφέρει άριστη εξυπηρέτηση, ενώ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Κοινωνία & το Περιβάλλον, υλοποιεί ολοκληρωμένα προγράμματα και πρωτοβουλίες Βιωσιμότητας.

Φωτογραφίες από την εκπαίδευση εργαζομένων ⇓

📍 Αθήνα

Ομαδική φωτογραφία εκπαιδευτών της ΑΜΚΕ "Με Άλλα Μάτια" και εργαζόμενων

📍Λάρισα

📍Iωάννινα

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή