η φράση "Dans le noir?" σε μαύρο φόντο και γραμμένη με braille

Στο Παρίσι λειτουργεί από το 2004 το εστιατόριο Dans Le Noir? (ναι, το ερωτηματικό είναι στην ετικέτα) το οποίο προσφέρει μία διαφορετική εμπειρία στον χώρο της εστίασης. Το κατάστημα αυτό είναι τόσο διαφορετικό, διότι είναι σκοτεινό. Δεν υπάρχει ίχνος φωτός πουθενά.

Η ιδέα βεβαίως εξαπλώθηκε και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο, την Νέα Υόρκη, την Βαρκελώνη και την Αγία Πετρούπολη. Ο πρόεδρος της εταιρείας Edouard de Broglie στηρίζει άτομα με ειδικές ανάγκες με περισσότερο από το 50% του προσωπικού να αντιμετωπίζει κάποια ιδιαιτερότητα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν σερβιτόροι και οδηγοί που είναι τυφλοί. Βοηθούν
τους πελάτες να καθίσουν, να γευτούν και να διασκεδάσουν με τον δικό τους τρόπο. Ουσιαστικά, οι θαμώνες περνούν κάποιες ώρες και βλέπουν τα πάντα μέσα από τα μάτια των τυφλών.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου με αυτή του την κίνηση, δίνει δουλεία σε ΑΜΕΑ που δύσκολα βρίσκουν εργασία. Οι υπάλληλοι πριν αναλάβουν καθήκοντα, εκπαιδεύονται στον χώρο του εστιατορίου για 2 μήνες. Πρέπει να μάθουν κάθε λεπτομέρεια του μαγαζιού και το χώρο έχουν για να περάσουν ανάμεσα από τα τραπέζια.

Πηγή: www.alachef.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή