• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Σημαντική Διάκριση των Ωφελούμενων του ιδρύματος «Η Θεοτόκος» στον πρώτο Διεθνή Γαστρονομικό Διαγωνισμό
Ωφελούμενοι του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος» με τον ΣΕΦ και την εκπαιδεύτριά τους.

Σημαντική Διάκριση των Ωφελούμενων του ιδρύματος «Η Θεοτόκος» στον πρώτο Διεθνή Γαστρονομικό Διαγωνισμό για άτομα με αναπηρία

Το Σάββατο 18 Φεβρουάριου 2023, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Διεθνής Γαστρονομικός Διαγωνισμός Cupid’s Spoon στο προαύλιο του Καθολικού Καθεδρικού Ναού Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου οι ωφελούμενοι του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος» διακρίθηκαν στην κατηγορία της μαγειρικής.

To Cupid’s Spoon είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διοργανώνει η ‘Ενωση UNUO. Ο διαγωνισμός Cupid’s Spoon ξεκίνησε στην Κροατία το 2020, από τον Vedran Habel και τη Silvija Habel, ιδρυτές της ένωσης UNUO. Το Ίδρυμα «Η Θεοτόκος» εκπροσώπησαν οι ωφελούμενοι του τμήματος Εστίασης.

Η ομάδα αποτελούνταν από τους Αλέξανδρο Λικόκα, Σπύρο Ντερτιλή και Θανάση Χαραλάμπους και με την καθοδήγηση του σεφ κ. Γιάννη Δεληγιάννη και της εκπαιδεύτριας Κας. Ανδριάννας Μουράτη, ετοίμασαν τη δική τους συνταγή για τον διαγωνισμό.

Την Κυριακή 19 Φεβρουάριου 2023, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και ανακοινώθηκαν οι νικητές.

Στη κατηγορία της μαγειρικής, νικητές ήταν οι ωφελούμενοι του Ιδρύματος και τη μεγαλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσε ο Θανάσης Χαραλάμπους.

Σε συνέχεια αυτής της σημαντικής διάκρισης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ερωτόκριτος Νεόφυτος δήλωσε:

«Είμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι που οι Ωφελούμενοι μας κατέκτησαν αυτή τη σημαντική διάκριση, αποτέλεσμα της άρτιας εκπαίδευσης που λαμβάνουν στο Ίδρυμα. Είμαστε ταυτόχρονα και πολύ χαρούμενοι που ένας διεθνής οργανισμός όπως η Ένωση UNUO και ο Διεθνής Γαστρονομικός Διαγωνισμός Cupid’s Spoon αποφάσισαν να εντάξουν στο πλάνο των δράσεων τους και την Ελλάδα αναδεικνύοντας έτσι τις μοναδικές δεξιότητες των ατόμων με αναπηρία».

Πηγή: Έντυπο “Say yes to the press”

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή