Η Αθηνά Κρητικού και το λογότυπο Greek International Women Awards

Πριν 13 χρόνια, η Αθηνά έκανε την ιδέα της πράξη και μέχρι σήμερα διεκδικεί με το ίδιο πάθος και πείσμα, έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Για εμάς, την ομάδα του Σ.Κ.Ε.Π., αυτή η πρόκριση είναι μια πολύ όμορφη διαδρομή. Μέσα σε 22 μέρες έχουμε λάβει μια τεράστια αγκαλιά εμπιστοσύνης, στήριξης και αγάπης από συνεργάτες, συναδέλφους, φίλους, συμμαθητές από την άλλη άκρη του κόσμου, αγνώστους που έγιναν γνωστοί και ανακαλύψανε το έργο και την ιστορία μας.

Μένουν 3 μέρες πριν την λήξη της ψηφοφορίας και εάν δεν έχετε ψηφίσει ήδη μπορείτε να μπείτε εδώ και να ψηφίσετε μια γυναίκα σε κάθε κατηγορία. Η Αθηνά έχει προκριθεί στην κατηγορία του Social Responsibility.

______________________________________

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών.

Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

#SHAREYOURSTORY

Η Αθηνά Κρητικού μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Ερ.: Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια.

Α.Κ.:  Μετά από χρόνια στον χώρο της διαφήμισης και του communication consulting στην Γαλλία αρχικά όπου μεγάλωσα και στην συνέχεια στην Ελλάδα, ίδρυσα το 2008 τον Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους. Είμαι Πρόεδρος του Δ.Σ. από την ίδρυση του σωματείου μέχρι σήμερα.

Ο Σ.Κ.Ε.Π. στηρίζεται στο θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ζει ελεύθερα, χωρίς διακρίσεις και στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στην κοινωνική ένταξη των ανθρώπων με αναπηρία. Πάντα ονειρευόμουν μια κοινωνία όπου όλοι ανεξαιρέτως θα αισθάνονται αποδεκτοί και χρήσιμοι. Μια κοινωνία η οποία δεν αφήνει κανέναν πίσω ή εκτός. Μια κοινωνία η οποία δεν θα μοιράζεται στους «μεν» και στους «δε».

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, πάνω από 14% του πληθυσμού είναι άνθρωποι με αναπηρία. Η Παγκόσμια Έκθεση για την Αναπηρία αποκαλύπτει ότι η αρνητική στάση της κοινωνίας αποτελεί τον πιο επίμονο εχθρό για περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Πιστεύω πως η Παιδεία είναι η απάντηση στην κοινωνική αναλγησία και αδιαφορία και το βασικό όχημα για να αναπτυχθούν αντανακλαστικά κοινωνικής συνείδησης, που θα οδηγήσουν στην άρση των προκαταλήψεων και του αποκλεισμού των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Η καταπολέμηση της άγνοιας αποτελεί για εμένα βασική προτεραιότητα.

Η άγνοια είναι ύπουλος εχθρός. Δημιουργεί συναισθήματα αδιαφορίας, αμηχανίας, φόβου, ακόμα και αγωνίας απέναντι στην «διαφορετικότητα», με αποτέλεσμα οι άνθρωποι με αναπηρία, να παραμένουν αόρατοι, εγκλωβισμένοι στην δική τους πραγματικότητα..

Όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιστρέψεις στερεότυπα και προκαταλήψεις, δεν ξεκινάς από το μηδέν, ξεκινάς από το μείον. Γι’ αυτό επιλέξαμε ως κοινό στόχος τους νέους και ως βασικό πεδίο δράσης τα σχολεία. Από το 2008 υλοποιούμε Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εξοικείωσης με την Αναπηρία για να ενισχύσουμε την ικανότητα των μαθητών να εντοπίσουν & να αποδομήσουν κακές πρακτικές και να αλλάξουν το βλέμμα και τη στάση τους ως προς τη διαφορετικότητα. Με αφετηρία το σχολείο και κατάληξη το σύνολο της κοινωνίας, επιδιώκουμε την ομαλή συνύπαρξη σε μια κοινωνία που διαρκώς εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.

Τα μελλοντικά μου σχέδια συνοψίζονται σε 3 απλές λέξεις: «Να μην υπάρχω».

Αυτό που εννοώ είναι ότι στόχος μου, είναι να μην υπάρχει πλέον η ανάγκη να υπάρχω. Να αναλάβουν οι θεσμικοί φορείς το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί και να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για τη δημιουργία μιας κοινωνίας για όλους.

Ερ.: Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Α.Κ.: Δεν υπάρχει για εμένα ακριβώς η έννοια της «μεγαλύτερης δυσκολίας». Αντίθετα πιστεύω πως κάθε μέρα είναι μια πρόκληση. Μπορεί να είναι πιο επώδυνη ή πιο ανώδυνη. Ίσως η μεγαλύτερη δυσκολία να είναι να αντέξεις στον χρόνο, να επιμένεις με συνέχεια, συνέπεια και με πάθος σε κάτι που πιστεύεις. Να πέφτεις και να μάθεις να σηκώνεσαι. Να έχεις την αίσθηση ότι «κάτι δεν πήγε καλά» και να αντιστρέψεις το κλίμα. Να κάνεις το όραμα σου πραγματικότητα ενώ φαντάζει απίθανο έως αδιανόητο, να μάθεις να κλείνεις τους κύκλους σου και κυρίως να παραμένεις σε ότι κάνεις, να πεισμώνεις, να μην το βάζεις κάτω. Και να σκέφτεσαι πάντα ότι αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα…κι ας μην είναι τελικά. Η επόμενη ή η μεθεπόμενη θα είναι!!!

Ερ.:Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Α.Κ.: Δεν με απασχόλησε ποτέ αυτή η ερώτηση, ίσως γιατί ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι ως γυναίκα με αντιμετωπίζουν ως «κάτι λιγότερο» ή ως «κάτι παραπάνω». Πιστεύω πολύ στην Γυναίκα, γιατί από την φύση της καλείται να διαχειρίζεται αντίξοες συνθήκες, να προσαρμόζεται, να ακροβατεί, να βρίσκει λύσεις, να φροντίζει τους άλλους και να βρίσκει χρόνο και χώρο για τον εαυτό της. Πιστεύω στην δύναμη και στην δυναμική της. Σίγουρα δεν έχει βρει ακόμα απόλυτα την θέση που της αναλογεί, αλλά διασχίζει μια εξαιρετικά «δημιουργική» περίοδο, με απίστευτες προοπτικές. Εξάλλου η «θέση της γυναίκας» εξελίσσεται, μεταλλάσσεται, χρειάζεται χρόνος …και χρόνος πάντα υπάρχει.

Ερ.:Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Α.Κ.: Φυσικά είναι τιμή και χαρά. Αλλά ως ιδρύτρια και πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π. η υποψηφιότητα μου ταυτίζεται απόλυτα με το έργο του σωματείου. Πέρα από εμένα, είναι ένας πολύ αισιόδοξος και θετικός «μηχανισμός» να φέρεις πάλι στο προσκήνιο το έργο και τις δράσεις ενός φορέα. Εγώ στην τελική, δεν έχω σημασία. Το όραμα μου είναι και το όραμα του Σ.Κ.Ε.Π.. Αυτό μόνο μετράει.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/.

Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Πηγή: www.infowoman.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή