Οι «Έλληνες Κένταυροι» είναι μια ομάδα η οποία ανήκει στην «Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρία» και έχει σαν αντικείμενο την εξάσκηση και προαγωγή της Παραδοσιακής Ενστικτώδους Τοξοβολίας, της Φυσική Ιππασίας και τον συνδυασμό αυτών, δηλαδή την Έφιππη Τοξοβολία, καθώς επίσης και γενικότερα των εφίππων πολεμικών τεχνών. Απώτερος στόχος της Εταιρίας είναι η αναβίωση των «Ελλήνων Στρατιωτών της Αναγέννησης οι οποίοι όχι μόνο υπήρξαν η αιχμή του δόρατος των ευρωπαϊκών στρατών της εποχής αλλά ήταν επίσης οι φορείς εκείνοι οι οποίοι μεταλαμπάδευσαν το Ελληνικό Πνεύμα στην μεσαιωνική Ευρώπη προκαλώντας έτσι την πνευματική Αναγέννηση.

Το παράρτημα των Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας λειτουργεί επισήμως από την 2α Μαρτίου 2016 ξεκινώντας ουσιαστικά της δραστηριότητές του με την ταυτόχρονη ίδρυση της «Σχολής Τυφλών Τοξοτών». Η «Σχολή Τυφλών Τοξοτών» των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας» είναι διαχρονικά μοναδική στο είδος της σε παγκόσμιο επίπεδο και ο ουμανιστικός προσανατολισμός της καθώς και η επιτυχία και συνεχής πρόοδός της δεν άργησαν να δικαιωθούν και να προβληθούν μέσα από ένα τρισέλιδο αφιέρωμα του διεθνούς κυκλοφορίας Γερμανικού περιοδικού «TRADITIONELL BOGENSCHIESSEN» αποδίδοντάς της διεθνή αναγνώριση.

Στόχος της σχολής μας είναι η καλλιέργεια του ενστίκτου με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για την βελτίωση της ψυχοσωματικής ισορροπίας και προόδου των τυφλών συνανθρώπων μας όσο και για την ίδια την καθημερινότητά τους. Οι προπονήσεις για όλους τους συνασκούμενους είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και για σχετικές πληροφορίες για την λειτουργία της σχόλης μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 6976585782 όπως και να ανατρέξετε στους ιστοχώρους οι οποίοι αναφέρονται στο τέλος του άρθου.

Εφιπποτοξοτικά,
Αθανάσιος Α. Ψωρομύτης
Αρχηγός Παραρτήματος
«Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας»

Email: http://kalamatashorsebackarchery@gmail.com
http://kalamatashorsebackarchery.blogspot.gr
https://www.facebook.com/kalamatashorsebackarchery

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή