Σαντορίνη

Η Σαντορίνη βρίσκεται ανάμεσα στους τοπ 30 προορισμούς στον κόσμο, που όπως κάθε χρόνο, ξεχωρίζει και παρουσιάζει το US News & World Report ως προορισμούς για τουρισμό. Στη λίστα περιλαμβάνονται γνωστοί προορισμοί ανά την υφήλιο τους οποίους άπαντες θα ήθελαν να επισκεφθούν. Στην κορυφή βρίσκεται το Παρίσι, ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται τόσο μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου, όσο και εξωτικοί προορισμοί.

Η Σαντορίνη , στη θέση 24, αναφέρεται από την παγκόσμιας κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα ως « γνωστή και αγαπημένη για τα κατάλευκα σπίτια της και την εκπληκτική θέα στο ηφαίστειο».

Και για να καταλάβετε με ποιους «αντιπάλους» συναγωνίστηκε η Σαντορίνη αναφέρουμε ότι στην πρώτη θέση, στην κορυφή, βρίσκεται το Παρίσι. Εξαιρετική κουζίνα, πλούσια ιστορία, μουσεία και μοναδικά μνημεία είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους η Πόλη του Φωτός βρέθηκε στην κορυφή της λίστας.

Στη δεύτερη θέση, για φέτος, είναι  το «Νότιο Νησί» στη Νέα Ζηλανδία, ένας μαγευτικός προορισμός που προσφέρει βουνό, λίμνες, παγετώνες. Μας «πέφτει» κάπως μακριά αλλά όποιος έχει την – οικονομική κυρίως- δυνατότητα, σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Στην τρίτη θέση, το US News & World Report επιλέγει την αγαπημένη και στους Έλληνες Ρώμη, μια πόλη με μια πανάρχαια αλλά και μια σύγχρονη πλευρά, που παντρεύονται υπέροχα μεταξύ τους.

Στην τέταρτη θέση, επίσης πολύ μακριά, όπως η Νέα Ζηλανδία, επιλέγεται ένα άλλο ονειρικό νησί στη Γαλλική Πολυνησία, η Ταϊτή, γνωστή για τις παραλίες της με μαύρη άμμο και παρθένα νερά.

Ακολουθούν στην πέμπτη και την έκτη θέση , το επίσης αγαπημένο μας Λονδίνο που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Μπιγκ Μπεν,  London Eye, Αβαείο του Γουέστμινστερ,  παλάτια, πάρκα, αλλά και πολυτελή καταστήματα και το Μάουι , που φιλοξενεί την υψηλότερη κορυφή της Χαβάης και μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της.

Και η πρώτη δεκάδα κλείνει με τα Μπόρα Μπόρα στη Γαλλική Πολυνησία στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, στη μέση του… πουθενά ως τον απόλυτο εξωτικό προορισμό χαλάρωσης,  το Πουκέτ της Ταϊλάνδης με υπέροχες παραλίες και πολυτελή θέρετρα, εστιατόρια και σπα, το φανταστικό Grand Canyon ( Αριζόνα- Η.Π.Α.)  που επίσης δεν χρειάζεται συστάσεις παρά μόνο για προσοχή, για όποιον αποφασίσει να το επισκεφθεί και το  Yosemite National Park στην Καλιφόρνια, γνωστό για το μοναδικό του τοπίο με τους υπέροχους καταρράκτες.

Να πούμε τη «μαύρη μας αλήθεια»; Εμείς θαυμάζουμε κάθε τι ωραίο και θα ήταν σίγουρα φανταστικό να κάναμε όλα αυτά τα ταξίδια αλλά…. ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Και δεν επιλέγουμε άλλους προορισμούς ΠΡΩΤΟΝ γιατί τους ξέρετε και ΔΕΥΤΕΡΟΝ γιατί είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή