Κλινικοί ψυχολόγοι με την... Pepper

Ρομπότ Pepper

Ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ αλλάζει τα πάντα στην ψυχολογία αυτιστικών παιδιών σε σχέση με τις χρηματικές συναλλαγές. Πρόκειται για την Pepper, που έχει αναλάβει να βοηθήσει τους ειδικούς επιστήμονες του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» να εξοικειώσουν τα παιδιά που ζουν στο φάσμα του αυτισμού με τις οικονομικές συναλλαγές.

Στόχος της ειδικά μελετημένης εκπαιδευτικής παρέμβασης με πρωταγωνίστρια την Pepper είναι:

μέσω της προσομοίωσης χρηματικών συναλλαγών, τα παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών να «προικιστούν» με δεξιότητες απαραίτητες για την πρακτική τους λειτουργικότητα. Παράλληλα, να διευκολυνθούν στην καθημερινότητά τους και να ζήσουν με σχετική αυτονομία. «Τι θέλεις να αγοράσεις σήμερα;» είναι μια από τις ερωτήσεις που απευθύνει η Pepper στα παιδιά. Αυτά καλούνται να επιλέξουν στην οθόνη του tablet κάποιο αντικείμενο και στη συνέχεια, με τη βοήθειά της, να προχωρήσουν στην εικονική οικονομική συναλλαγή.

Σε άλλο σημείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας το ρομπότ προτρέπει τα παιδιά να ανοίξουν τα κουτάκια που φαίνονται στην οθόνη αφής και να φτιάξουν ζευγάρια με νομίσματα.

«Η προσπάθεια αποσκοπεί στο να μάθουν τα παιδιά τη χρήση των ευρώ στην καθημερινή ζωή, να μάθουν να τα μετρούν, να δίνουν τόσα όσα κοστίζει ένα προϊόν, να κατανοήσουν τη διαφοροποίηση στην αξία των προϊόντων και τη σύγκριση των τιμών, να γνωρίσουν τη διαδικασία υπολογισμού των ρέστων και να συνηθίσουν τις χρηματικές συναλλαγές, υπολογίζοντας το κόστος των προϊόντων και την αγοραστική αξία των χρημάτων που διαθέτουν» επισημαίνει η κλινική ψυχολόγος Βασιλική Χολέβα.

Η Pepper διδάσκει χρηματικές συναλλαγές στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Πηγή: Εφημερίδα “Παπαγεωργίου”

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή