Στο βάθρο οι αθλητές στην πρώτη θέση ο Παύλος Λιότσος

Μπορεί η ελληνική αποστολή να μην κατάφερε να συγκεντρώσει διψήφιο αριθμό μεταλλίων, αλλά έκανε ρεκόρ Αγώνων, με τα εννέα (9) μετάλλια που κατέκτησε.

Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς του 2017 στη Σαμψούντα η Ελλάδα είχε κατακτήσει πέντε μετάλλια στο σύνολο. Η εθνική ομάδα μπάσκετ Κωφών γυναικών η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ο Αλέξανδρος Παπαδάτος, δύο μετάλλια, ένα χρυσό στα 130κ ελληνορωμαϊκή και ένα αργυρό στα 125κ. στην ελευθέρα πάλη και δύο χάλκινα οι Παύλος Λιότσος, -58κ. και Μαρία Φoυλεδάκη -67κ., αντίστοιχα.

Κάποιοι από τους τότε πρωταγωνιστές επανέλαβαν και βελτίωσαν την επιτυχία τους. Όπως ο Παύλος Λιότσος, στα -68κ. πλέον ανέβηκε δύο θέσεις στο βάθρο και από 3ος στην Τουρκία, βρέθηκε πρώτος στη Βραζιλία.

Τα δύο αργυρά τα κατέκτησε η οικογένεια Χιώνη, με τον Παναγιώτη στην ποδηλασία και το αγώνισμα των 1000μ. και η αδελφή του Νικολέττα Χιώνη, στο στίβο και το επί κοντώ με άλμα στα 3.20μ. με την πρώτη προσπάθεια.

Τα έξι χάλκινα κατέκτησαν ο Παναγιώτης Χιώνης στο αγώνισμα των πόντων στην ποδηλασία, η Χριστίνα Κατσιπίδου στην ποδηλασία βουνού, ο Νικόλας Ιωσηφίδης και ο Αλέξανδρος Παπαδάτος, στα 77κ. και 130κ. της ελληνορωμαϊκής πάλης, αντίστοιχα, η Ειρήνη Μαχαιρίδου στο τεχνικό αγώνισμα του poomsae, στο ταεκβοντο και η Σοφία Μουτσώκου, στα -61κ. στο καράτε.

Η Ελλάδα φιγουράρει στην 26η θέση του πίνακα των μεταλλίων στις 50 χώρες που έχουν κατακτήσει μετάλλιο.

Στη γενική κατάταξη στην πρώτη θέση φιγουράρει η Ουκρανία που σάρωσε με 137 μετάλλια (61-38-38) αφήνοντας στη 2η θέση τις ΗΠΑ με 54 (19-11-24) και στην τρίτη θέση, ακόμη μια έκπληξη, από το Ιράν, με 40 (14-12-14).

Πηγή: www.xanthinea.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή