Σε μωβ κύκλο ένα σπίτι και δύο άτομα δεξιά και αριστερά. Από κάτω κείμενο: Κέντρα Πρόληψης| Ψήφισμα." Όλα μαζί σε ένα πλαίσιο.

Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από συνάντηση που έγινε 7 Ιουνίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Κέντρα Πρόληψης δεκατεσσάρων Δήμων της Αττικής, εκδόθηκε το κάτωθι ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Τα Κέντρα Πρόληψης επιτελούν μέγιστης σημασίας έργο στο θέμα της ενημέρωσης-πρόληψης των εξαρτήσεων. Έχουν υποστηρίξει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας (γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, νέους κ.α.), συχνά μάλιστα αποτελούν, ιδίως στις μικρές κοινότητες, τη μοναδική υπηρεσία ψυχικής υγείας που θα προστρέξει ο δημότης μας. Τα επιστημονικά προγράμματα που σχεδιάζουν και υλοποιούν, στηρίζονται στην εργαλειοθήκη των Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών (ΕυΠρο) ποιότητας στον τομέα της πρόληψης. Η δουλειά τους έχει μνημονευτεί ως πρότυπη και καινοτόμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά. Οι δράσεις τους συνδιαμορφώνονται από τις κατά τόπους ανάγκες των πολιτών/ωφελούμενων τους.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για το προσχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που ουσιαστικά αφήνουν μετέωρα, χωρίς καμία νομοθετική ρήτρα τα Κέντρα Πρόληψης και χωρίς χρηματοδότηση.

Ως εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε δομές που υπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών μας.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης.

Επιδιώκουμε διάλογο από μηδενική βάση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη θεσμική λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, την πάγια και επαρκή χρηματοδότησή τους από την πολιτεία, την τοπική λειτουργία τους και τη συμμετοχική τους διοίκηση, αλλά και τη συνέχιση της «φιλοσοφίας» της Πρόληψης στην Κοινότητα, που έδωσε πρωτοποριακά αποτελέσματα για τη χώρα μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ζητάμε να παραμείνουν εγκεκριμένοι φορείς για την πρόληψη στον χώρο της ψυχικής υγείας και των εξαρτήσεων, να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν οι πολλές κενές θέσεις προσωπικού και να δημιουργηθούν Κέντρα Πρόληψης εκεί που δεν υπάρχουν.

📢 Σας καλούμε να δώσετε το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος που διοργανώνουν το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης και το Σωματείο Εργαζομένων Πρόληψης την Τετάρτη 19 Ιουνίου από τις 17.30 έως τις 22.00.

• ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΑΘΗΝΑ ΥΓΕΙΑ» (ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ)

• ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)

• ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» (ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ)

• ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΚΕ.ΠΡ.Α.Γ.Ε.Α.» (ΔΗΜΟΙ ΑΛΙΜΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ)

• ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΑΡΓΩ» (ΔΗΜΟΙ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ)

• ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΣΤΑΘΜΟΣ» (ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)

• ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΡΟΝΟΗ» (ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ)

• ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΦΑΕΘΩΝ» (ΔΗΜΟΙ ΙΛΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ)

• ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΡΙΔΑ (ΔΗΜΟΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ)

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή