κτίριο Θριάσιου Νοσοκομείου

Για σοβαρές δυσλειτουργίες, κάνει λόγο το σωματείο εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των κλινικών και τμημάτων του Θριάσιου νοσοκομείου προκαλεί η μεγάλη έλλειψη τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το σωματείο εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, σημειώνοντας πως, σύμφωνα με τον (ανεπαρκέστατο) Οργανισμό του νοσοκομείου, κενές είναι περισσότερες από το 50% των οργανικών θέσεων βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, παραμένουν κενές 59 οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρόσφατη προκήρυξη (7Κ/2022) δεν περιλαμβάνεται ούτε μία θέση τραυματιοφορέα/βοηθού θαλάμου, ενώ δεν έχει εγκριθεί ούτε το αίτημα για πρόσληψη 6 επικουρικών τραυματιοφορέων/ βοηθών θαλάμου, που εκκρεμεί από τον Απρίλιο 2022.

Από το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλονται τα εξής:

“Αποτέλεσμα των ελλείψεων είναι τα πρωινά να υπάρχει μόνο ένας τραυματιοφορέας ανά όροφο, τα απογεύματα και τις νύχτες μόνο ένας ή δυο τραυματιοφορείς καλύπτουν την “κίνηση” όλου του νοσοκομείου, ενώ η έλλειψη τραυματιοφορέων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα Χειρουργεία έχουν ως αποτέλεσμα να καθυστερούν η διεκπεραίωση εξετάσεων και εισαγωγών και η μεταφορά ασθενών για χειρουργικές επεμβάσεις. Αντίστοιχα, βοηθοί θαλάμου μετακινούνται από κλινική σε κλινική για να καλυφθούν πρόχειρα οι καθημερινές ανάγκες λειτουργίας.

Η χρόνια καταπόνηση, λόγω της φύσης της εργασίας, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση λόγω των ελλείψεων προσωπικού, και τις αλλεπάλληλες βάρδιες (απόγευμα – πρωί – νύχτα) έχουν σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας των συναδέλφων.

Οι ελλείψεις προσωπικού θα χειροτερέψουν αν απολυθούν οι 22 επικουρικοί τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου, που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλήματα και στον εξοπλισμό

Πρόσθετα προβλήματα στη μετακίνηση των ασθενών για εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις προκαλούν οι ελλείψεις και η κακή κατάσταση μεγάλου μέρους του αναγκαίου εξοπλισμού (φορεία, καροτσάκια, κρεβάτια).

Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό δεδομένου ότι υπάρχουν 83 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών. Αποτέλεσμα είναι στα νοσηλευτικά τμήματα, δύο νοσηλευτές ανα βάρδια να έχουν την ευθύνη για τριάντα ή περισσότερους ασθενείς, με δυσμενέστατες συνέπειες στην ποιότητα της παρεχόμενης νοσηλευτικής φροντίδας αλλά και στην καταπόνηση της υγείας των εργαζομένων. Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις στη Μαιευτική κλινική, στην Αιμοδοσία, στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, στο Τμήμα Επειγόντων Προσωπικού, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στις ΜΕΘ του νοσοκομείου”.

Οι εργαζόμενοι ζητούν:

⇒ Προσλήψεις μόνιμων τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου με επείγουσες διαδικασίες.

⇒  Ανάκληση των αναστολών εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων.

⇒ Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, με καταβολή ολόκληρου μισθού ως επιδόματος Χριστουγέννων. Αύξηση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Πηγή: www.iatronet.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή