Αφίσα της εκπομπής: γραφικό με ένα χέρι απλωμένο να προσπαθεί να αγγίξει γυναίκα που κάθεται με το κεφάλι σκυμμένο. Λογότυπα iMEdD και meallamatia.gr

Στη σειρά ζωντανών, διαδικτυακών εκπομπών Με Άλλα Μάτια Live είχαμε πρόσφατα τη δυνατότητα να αναλύσουμε ένα θέμα το οποίο πολύ σπάνια μπαίνει ως ζήτημα, ακόμα και σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών. Τις πρώτες βοήθειες που χρειάζεται να αναζητήσει κάποιος σε σχέση με την ψυχική υγεία και υποστήριξη.

➥ Ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας σε περιπτώσεις καταστροφών;

➥ Ποιος ο ρόλος των ΜΜΕ στη διαχείριση συναισθημάτων σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών;

➥ Ποια η διαχείριση μόνιμης βλάβης μετά από ατύχημα

➥ Παίζει ρόλο το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον;

➥ Οι διεθνείς καλές πρακτικές και η εμπειρία της εθνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 ☎️

Αυτές κι άλλες πολλές ερωτήσεις συζητήθηκαν εις βάθος και απαντήθηκαν στη διάρκεια της εκπομπής από τον τον Δρ. Μενέλαο Θεοδωρουλάκη, ο οποίος είναι Συντονιστής της Εθνικής Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχικής Υγείας “ΑΡΓΩ” και Διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και την κ. Μίνα Μαρούγκα που εργάζεται ως Ψυχοθεραπεύτρια, Κοινωνική Ανθρωπολόγος και διατελεί μέλος της ομάδας Ευαισθητοποίησης της Εθνικής Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306.

Την ζωντανή εκπομπή συντόνισε και παρουσίασε, ο τυφλός δικηγόρος, Βαγγέλης Αυγουλάς καθιστώντας την, έτσι, τη μόνη εκπομπή στην Ελλάδα που προέρχεται από και απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία, προσεγγίζοντας μια τεράστια γκάμα θεμάτων που αφορούν στην καθημερινότητα, στις ανάγκες αλλά και στις εξελίξεις γύρω από την αναπηρία. Από τον Ιούνιο του 2022 υλοποιείται με την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development).

🤟 Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταδόθηκε με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από το πρακτορείο διερμηνέων HandsUp και τους διερμηνείς Μανουέλα Κάια Καγιοπούλου και Γιώργο Στάθη και μπορείτε να την παρακολουθήσετε με υποτίτλους SDH για κωφά και βαρήκοα άτομα από την Atlas E.P. εδώ

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή