Ο Αντώνης και Κωνσταντίνος Καράτζης με τα μετάλλια τους

Πρωταθλητές Ελλάδας στην κολύμβηση και πολυάσχολοι, αν και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητα. Δύο νέοι που διαπρέπουν σε όσα κάνουν.

Ο Αντώνης Καράτζης, φοιτητής Ιατρικής και αθλητής της κολύμβησης, έχοντας κερδίσει φέτος 4 μετάλλια (1 χρυσό και 3 ασημένια) σε 4 αγωνίσματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022, προτρέπει όλους τους ανθρώπους να μην τα παρατάνε και να προσπαθούν να δίνουν νόημα στη ζωή τους.

Ο μικρότερος αδελφός του, Κωνσταντίνος Καράτζης, είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου και δίνει πανελλαδικές εξετάσεις. Ασχολείται και εκείνος με την κολύμβηση και κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια σε 2 αγωνίσματα στο ίδιο πρωτάθλημα, ενώ προκρίθηκε και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Νέων ΑμεΑ, που θα γίνει στη Φιλανδία από 27 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου. Στέλνει κι εκείνος το μήνυμά του σε όλους να συνεχίζουν να κάνουν ό,τι τους αρέσει και να ονειρεύονται.

Και οι δύο τονίζουν ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους λόγω της πλήρους απουσίας προσβασιμότητας στους περισσότερους χώρους, που για τους αρτιμελείς θεωρούνται αυτονόητοι, και ότι η εξασφάλισή της είναι σχετικά εύκολη και δεν κοστίζει, είναι απλά θέμα βούλησης και κουλτούρας. Για παράδειγμα, μια μεταλλική ράμπα κοστίζει λίγα χρήματα, αλλά έχει ανεκτίμητη αξία για τους ανθρώπους που κινούνται με αμαξίδιο ή χρησιμοποιούν βοηθήματα βάδισης ή για τους ηλικιωμένους, και μπορεί να υπάρχει σε όλα τα καταστήματα και υπηρεσίες.

Επισημαίνουν λοιπόν ότι, για να μπορέσουν τα ΑμεΑ να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνία, να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους και να απολαμβάνουν τη ζωή, πρέπει η

Πολιτεία αλλά και οι ιδιώτες επαγγελματίες να βελτιώσουν την προσβασιμότητά τους με κάθε τρόπο και σε όλα τα μέρη, όπως ισχύει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Αυτό είναι ένδειξη πολιτισμού, θα βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των ΑμεΑ και θα ωφελήσει συνολικά την κοινωνία.

Πηγή: www.neakriti.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή