Αλέξης Τσίπρας σε κόκκινο φόντο με το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΛΕΝΗ ΤΣΕΡΕΖΟΛΕ (htserezole@gmail.com)

«ΧΤΙΖΟΥΜΕ ένα μέλλον που μας χωρά όλες και όλους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το Σάββατο τις προτάσεις ταυ ΣΥΡΙΖΑ για τα άτομα με αναπηρία, παρατηρώντας ότι «οι ανάπηροι και οι άνθρωποι με χρόνιες ασθένειες αποτελούν παγκοσμίως μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες που βιώνουν καταπίεση, ρατσισμό και διακρίσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παρουσίασε σε ειδική διαδικτυακά εκδήλωση τέσσερις άξονες της πολιτικής αυτής. Την αλλαγή της καθημερινότητας των αναπήρων, τη διασφάλιση του μέλλοντος των αναπήρων, την αλλαγή του τρόπου πιστοποίησης και αντιμετώπισης της βλάβης, την υλοποίηση του συνθήματος «τίποτε για εμάς χωρίς εμάς». Παράλληλα ο ίδιος υπογράμμισε το πόσο κρίσιμο είναι αυτή η νέα πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ να σχεδιαστεί από τους ίδιους του ανάπηρους συμπολίτες μας. Η συγκεκριμένη επιλογή κάνει τη διαφορά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική. Μια πολιτική που μείωσε τις δαπάνες για την αναπηρία ακολουθώντας και στο θέμα αυτό το «ευαγγέλιο» της νεοδεξιάς, την έκθεση Πισσαρίδη και των νεοφιλελεύθερων ανά τον κόσμο. Μια πολιτική που αγνοεί τα ζητήματα ουσίας και θεωρεί ότι τα προβλήματα των αναπήρων αντιμετωπίζονται με την αύξηση της απασχολησιμότητάς τους σε μια σε μια χώρα που έχει 17% ανεργία και περίπου 90% ανεργία των αναπήρων! Η κυβέρνηση δηλαδή επαναφέρει την ίδια την απαίτηση των δανειστών, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε το 2017-2018.

Η εκδήλωση που μετείχε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επιλέχθηκε να είναι η πρώτη δημόσια διαβούλευση σχετικά με τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος που τέθηκαν σε δημόσιο διάλογο. Η επιλογή να ξεκινήσει αυτή η δημόσια διαδικασία με τις προτάσεις για τα άτομα για την αναπηρία, μαρτυρά την ευαισθησία στην αντιμετώπιση κάθε είδους διακρίσεων σε βάρος των πιο ευάλωτων πολιτών. Εκθέτοντας παράλληλα την κυβερνητική αναισθησία και αναλγησία.

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή