Αναπηρικό σήμα. Αμαξίδιο με ανάπηρο άτομο.

► ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Προσωπικό βοηθό θα έχουν 1.000 ανάπηροι για να τους εξυπηρετούν στις καθημερινές τους ανάγκες (ψώνια, μαγείρεμα, πληρωμές λογαριασμών, καθαριότητα κ.λπ.). Οι προσωπικοί βοηθοί θα πληρώνονται από το κράτος. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά στο πρώτο στάδιο και θα καλύψει τις ανάγκες για προσωπικό βοηθό σε 1 .000 άτομα ηλικίας από 16 ως 65 ετών με αναπηρία άνω του 67% και με εισόδημα ως 60.000 ευρώ.

Η πιλοτική φάση χρηματοδοτείται με 42 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε το υπουργείο Εργασίας από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ για την εφαρμογή του σε πανελλαδικό επίπεδο έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 320 εκατ. ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν προσωπικό βοηθό μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις από 1 4 Απριλίου έως 1 5 Μαΐου 2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.prosopikosvoithos.gov. gr, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, τονίζοντας ότι το μέτρο θεσμοθετείται για πρώτη φορά στη χώρα μας με στόχο την ανεξάρτητη διαβίωση και τη βελτίωση της ποιότητα ζωής των Ατόμων με Αναπηρία.

Χθες ξεκίνησε και η υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση ntantades.gov.gr, προκειμένου να εγγραφούν όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» που ξεκινά πιλοτικά σε 33 δήμους και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Πηγή: Εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή