Μπάνερ με τη φωτογραφία ανοιχτού λάπτοπ σε γραφείο και τίτλος ερωτηματολογίου

♦ Wellbeing και αναπηρία: πώς βιώνουν την καθημερινότητά τους άτομα με ορατή, μη ορατή ή χωρίς αναπηρία

Η μελέτη αυτή αποτελεί μέρος έρευνας, που διεξάγεται στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο πτυχιακής εργασίας υπό την επίβλεψη της Δρ. Παρπούλα Χ., και αφορά στο πώς βιώνουν την καθημερινότητά τους άτομα που έχουν κάποια μορφή ορατής αναπηρίας, μη ορατής αναπηρίας ή που δεν έχουν καμία αναπηρία. Η έρευνα απευθύνεται σε ενήλικες 18-50 ετών. Στην περίπτωση των ατόμων με αναπηρία, στην έρευνα μπορούν να συμμετάσχουν άτομα που νοσούν τη δεδομένη στιγμή ή που έχουν νοσήσει εντός των τελευταίων 5 ετών, δηλαδή όχι νωρίτερα από το 2017.

Διευκρίνιση για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων:

◊ Ορατή Αναπηρία: οποιαδήποτε αναπηρία μπορεί να γίνει αντιληπτή από την εξωτερική εμφάνιση του πάσχοντος ατόμου ή τη συναναστροφή με εκείνο, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί συζήτηση σχετική με την πάθηση του (π.χ. κινητική αναπηρία, οπτική αναπηρία, ακουστική αναπηρία κ.α.)

◊ Μη Ορατή Αναπηρία: νοσήματα που δυσκολεύουν το πάσχον άτομο να εκτελέσει ορισμένες λειτουργίες, τις οποίες υπό διαφορετικές συνθήκες θα εκτελούσε, αλλά που δεν γίνονται αντιληπτά από μια επιφανειακή πρώτη επαφή με το άτομο που νοσεί (π.χ. κακοήθειες, αιματολογικές παθήσεις, αυτοάνοσα νοσήματα, ψυχικά νοσήματα κ.α.)

Η συμμετοχή σας στην έρευνα είναι εθελοντική και ανώνυμη.

Παρακαλώ οι ερωτήσεις να απαντώνται με ειλικρίνεια και χωρίς ενδοιασμούς, ενώ είναι σημαντικό να τονιστεί ότι δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για επιστημονικούς σκοπούς, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ηθικής και δεοντολογίας.

Δείτε το ερωτηματολόγιο εδώ 👇

Wellbeing και αναπηρία: πώς βιώνουν την καθημερινότητά τους άτομα με ορατή, μη ορατή ή χωρίς αναπηρία

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή σχόλιο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο elisavet.kokoli@yahoo.com

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη!

Ελισάβετ Κοκόλη

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή