η αφίσα που γράφει τις πληροφορίες της παράστασης

Ο θίασος του ΕΕΑ Μαργαρίτα παρουσιάζει την παράσταση «ΤΕΙΧΗ» με ελεύθερη είσοδο.

Tην Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 20:30, στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας (Ακαδημίας 59).

Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Κ. Π. Καβάφη. Καταδεικνύει με καλλιτεχνική αρτιότητα, συγκινητικό και καίριο τρόπο την αίσθηση κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν οι άνθρωποι με νοητική αναπηρία, «τα αόρατα τείχη που τριγύρω μας έκτισαν χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ».

Είναι μια φιλόδοξη παραγωγή, για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι. Μπορείτε να δείτε εδώ το τρέιλερ: https://drive.google.com/file/d/1wR7a53QASslETFn-sUz7iu9umZq0iTVH/view

Ο Παντελής Βούλγαρης σημειώνει για την παράσταση: « Η παράσταση “ΤΕΙΧΗ”, που παρακολούθησα πριν από καιρό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ακόμα μένει στο μυαλό και στην καρδιά μου. Ο Θίασος του “Μαργαρίτα” και η Μάνια Συριοπούλου κατάφεραν μέσα από τους υποβλητικούς φωτισμούς να μας καλέσουν και εμάς τους θεατές να γλιστρήσουμε κοντά τους, και να ταξιδέψουμε δίπλα, ακροατές των παλμών της καρδιάς τους. Συνοπτικά, υπερβήκαμε “τα μεγάλα κι υψηλά τείχη”».

Συντελεστές Μεταφορά-Εκπαίδευση-Σκηνοθεσία: Μάνια Συριοπούλου Μουσική: Νίκος Σαραφιανός, Γιάννης Γιαννάκος Φωτογράφος: Γιώργος Ρηγανάκος Σκηνικά κοστούμια: Κατερίνα Τσαλιγοπούλου Εκπαιδευτική υποστήριξη: Τζίνα Μαυρικίδου, Μουσικός, φυχολόγος και Τίνα Κουλούρη, χοροθεραπεύτρια, ψυχολόγος Υπεύθυνη ήχου: Ειρήνη Σφαέλου, Εκπαιδεύτρια ΕΕΑ «Μαργαρίτα» Ηθοποιοί: Κλειώ Αντωνοπούλου, Στέλλα Βαρβία, Χριστίνα Γιαννάκου, Γιώργος Δούκογλου, Κατερίνα Κατσίνα, Σιμίνα Παπαγέωργα, Γιώργος Ρηγανάκος, Γιάννης Στρατηγόπουλος, Κώστας Τζουμέρκας, Άρης-Παναγιώτης Χοντζόπουλος, Γιώργος Χρηστακέας, Χρήστος Βάσιος

Η θεατρική ομάδα ενηλίκων «Ο ΘΙΑΣΟΣ» λειτουργεί 25 χρόνια. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ «ΤΕΙΧΗ» – μια παράσταση βασισμένη στο ποίημα του Κ. Π. Καβάφη Θίασος του ΕΕΑ Μαργαρίτα. Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας Ημερομηνία: 28/3/2019 Ώρα: 20:30 Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες & διάθεση δελτίων εισόδου στο 6977325083 και 2108044812 (εσωτ.1) ή arts@eeamargarita.gr

Λίγα λόγια για το Μαργαρίτα

Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (eeamargarita.gr) ιδρύθηκε το 1979 και είναι εξειδικευμένο κέντρο εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης εφήβων και νέων με νοητική υστέρηση. Καινοτόμο από την ίδρυσή του άνοιξε το πεδίο της ειδικής αγωγής στην Ελλάδα, στην εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και την αυτόνομη διαβίωση των ανθρώπων με νοητική υστέρηση. Στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα είναι ενταγμένα το Θέατρο και η Δραματοθεραπεία, που αποτελούν σημαντικά μέσα έκφρασης συναισθημάτων και επικοινωνίας.

φωτογραφία από την πρόβα της παράστασης τα τείχη

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο