Η Άνοιξη της Γιούλας Μπούνταλη με ακουστική περιγραφή από την ATLAS E.P.

Η ATLAS E.P. θα βρεθεί και φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου για να παρέχει τις υπηρεσίες της!

Στις 2, 3 και 4 Ιουλίου, στην Πειραιώς 260, η παράσταση “Άνοιξη” της Γιούλας Μπούνταλη θα είναι προσβάσιμη σε άτομα με προβλήματα όρασης ή/και περιορισμένη πρόσβαση στο οπτικό κανάλι, καθώς η ιδρύτρια της ATLAS E.P. Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη θα βρίσκεται εκεί για τη ζωντανή ακουστική περιγραφή της παράστασης.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του φεστιβάλ για να προμηθευτείτε εγκαίρως εισιτήρια για την παράσταση.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Υπάρχει αντρικός και γυναικείος «προορισμός», έμφυλες κλίσεις και ταλέντα; Είναι οι θετικές επιστήμες, η μηχανολογία, η αρχιτεκτονική, η φαρμακευτική κατάλληλες για ένα κορίτσι; Άνοιξη 1960, Μεσολόγγι. Μια ομάδα μαθητριών του Γυμνασίου Θηλέων διασχίζει τους δρόμους της πόλης αντιδρώντας στην ίδρυση Πρακτικού Γυμνασίου στο Αρρένων που θα απέκλειε τις ίδιες από τα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης. Μια ιστορία γυναικών που γεννήθηκαν αμέσως μετά τον Πόλεμο σε μια κλειστή επαρχιακή κοινωνία και οραματίστηκαν έναν ρόλο ισότιμο με τους άντρες. Κορίτσια αυτόφωτα και γι’ αυτό παράξενα για την εποχή τους αλλά και για την δική μας, με τους έμφυλους ρόλους να ορίζουν ακόμη, παρά τον επιδερμικό τους μετασχηματισμό, το κυρίαρχο εθνικό αφήγημα. Μια πρωτότυπη παράσταση βασισμένη σε μια αληθινή (κι αληθινά ελληνική) ιστορία.

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία Γιούλα Μπούνταλη

Δραματουργός Βασιλική Λαζαρίδου

Βοηθός σκηνοθέτιδας Μαρία Γκιώνη

Σκηνογραφία Κωνσταντίνος Κωτσής

Σχεδιασμός φωτισμών Τάσος Παλαιορούτας

Κοστούμια Μάρλι Αλειφέρη

Μουσική Γιάννης Τσάλλας, Κώστας Ζάμπος

Ηχογραφημένα κείμενα Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος, Θάνος Τοκάκης

Make up artist Εύη Ζαφειροπούλου

Φωτογραφίες Μυρτώ Τζίμα

Παίζουν Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Έλη Δρίβα, Βασίλης Καραμπούλας, Εριέττα Κέλλη, Χριστίνα Κυπραίου, Αθηνά Μπαλτά, Μαριάννα Μποζαντζόγλου, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Ζωή Σιγαλού

Εκτέλεση παραγωγής LEFOU PRODUCTIONS / Βάσια Ατταριάν, Σεραφείμ Ράδης

Ασπρόμαυρη φωτογραφία με πολύ κοντινή λήψη σε πρόσωπο νεαρής κοπέλας από τα χείλη και κάτω. Πάνω από τη φωτογραφία πληροφορίες παράστασης.

Κειμενική περιγραφή της αφίσας: Κάθετη αφίσα σε κλίμακα του γκρι. Πολύ κοντινή λήψη σε πρόσωπο νεαρής κοπέλας από τα χείλη και κάτω. Φορά μαύρη μαθητική ποδιά κουμπωμένη μέχρι πάνω, με λευκό γιακά. Στο βάθος, χαμηλή βλάστηση. Στο πάνω μέρος της αφίσας, με λευκά κεφαλαία γράμματα που σχηματίζουν ημικύκλιο με ανοδική καμπύλη στην οποία μικραίνουν τα γράμματα, το όνομα της σκηνοθέτιδος: «ΓΙΟΥΛΑ ΜΠΟΥΝΤΑΛΗ». Στη μέση της αφίσας η λέξη «ΑΝΟΙΞΗ». Με μικρότερη γραμματοσειρά, στα άκρα, κάτω από το γράμμα άλφα «ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260» και κάτω από το γράμμα ήτα «ΧΩΡΟΣ Ε». Στο κάτω μέρος της αφίσας, με λευκά κεφαλαία γράμματα που σχηματίζουν ημικύκλιο με καθοδική καμπύλη: «02-04 ΙΟΥΛΙΟΥ». Κάτω αριστερά, ακριβώς κάτω από το μηδέν, το λογότυπο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου. Στα δεξιά, πληροφορίες για τα εισιτήρια και κώδικας QR. Κάτω από την αφίσα, λευκή οριζόντια λωρίδα με τους χορηγούς της παράστασης.
Πηγή: www.atlas-ep.com

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή