Σκίτσο ατόμου σε αμαξίδιο, άτομο που οδηγεί καρότσι μωρού και άτομο με ειδικό βοήθημα Πι για Περπάτημα

Η χαρτογράφηση των υπηρεσιών του τομέα της αναπηρίας, έφτασε σε ένα μεγάλο ορόσημο. Υλοποιήσαμε και προσφέρουμε δωρεάν στο ευρύ κοινό, μία πλατφόρμα αναζήτησης υπηρεσιών για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, σας παρουσιάζουμε το Οδηγό “Προνόησε”, που ξεκινά τη λειτουργία του με επίκεντρο φορείς, δομές και ιδιώτες, που παρέχουν υπηρεσίες σε όλο το φάσμα της ζωής, για την αποκατάσταση της αναπηρίας, τη συμβουλευτική – υποστήριξη – παρέμβαση σε οικογένειες μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και την κοινωνική φροντίδα στην ενήλικη ζωή.

Στη διεύθυνση https://www.pronoise.org/ θα βρείτε τον Οδηγό υπηρεσιών.

Ο Οδηγός αυτός είναι η αρχή μιας δέσμης υπηρεσιών από το NOESI.gr με την υποστήριξη της Pelagus Creative Web με σκοπό:

  • Τη σύνδεση των πολιτών με τις υπηρεσίες.
  • Την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των υπηρεσιών, με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών και ανάληψη πρότυπων κοινών δράσεων.
  • Την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ανάπτυξη μηχανισμών υποστήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, συμβάλλοντας στην συμπερίληψή τους σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.

Μπορείτε να αναζητήσετε παρόχους, με κριτήρια όπως η τοποθεσία, η ηλικία, η πάθηση ή η διαταραχή των ωφελουμένων, ή ακόμη με βάση το είδος του νομικού προσώπου.

Η ταξινόμηση των υπηρεσιών στον Οδηγό γίνεται στις ακόλουθες κατηγορίες:

Θα τις βρείτε στην κεντρική σελίδα https://www.pronoise.org/ σε μεγάλα εικονίδια.

Στην πλατφόρμα του Οδηγού, μπορείτε να βρείτε ειδήσεις από την επικαιρότητα για τους παρόχους, για θέματα που αφορούν τη δημόσια διοίκηση, για τις παροχές και δράσεις που αφορούν τη θεματολογία του Οδηγού.

Μπορείτε να βρείτε αγγελίες και προκηρύξεις για θέσεις εργασίας.

Αν δεν μπορέσετε να βρείτε ιδιώτη επαγγελματία με βάση τα κριτήριά σας, μπορείτε να ζητήσετε υποστήριξη από Κοινωνικό Λειτουργό ή να αναρτήσετε αγγελία για αναζήτηση συνεργάτη. Η υποστήριξη των πολιτών γίνεται από από Κοινωνικούς Λειτουργούς / Επαγγελματίες Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, που μετέχουν στο Μητρώο ΚΛ/ΣΥΥ.

Ελπίζουμε ότι ο Οδηγός θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια πολλών ανθρώπων. Αν τον χρησιμοποιήσετε μπορείτε να τον αξιολογήσετε, για να μας βοηθήσετε να καθορίσουμε τις προτεραιότητες με βάση τις ανάγκες σας και, βεβαίως, να διορθώσουμε τυχόν λάθη.

Σύντομα, με τη βοήθεια άλλων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε τομείς κοινωνικής φροντίδας λοιπών ευάλωτων ομάδων, ο Οδηγός θα επεκταθεί σε άλλες υπηρεσίες, όπως η παιδική προστασία, η προστασία οικογένειας, πρόληψη και αντιμετώπισης της κακοποίησης, οι εξαρτήσεις, η παραβατικότητα κ.ο.κ.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή