Η Ρένα Δούρου μπροστά σε μικρόφωνο συνεδρίου. Φοράει μπλε σακάκι και άσπρο πουκάμισο

Πρόληψη της βίας κατά γυναικών με αναπηρία

Ψηφίστηκε η Έκθεση για την «Πρόληψη και την Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών με αναπηρία» στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το πρόβλημα της περιθωριοποίησης των γυναικών με αναπηρία ανέδειξε η Ρένα Δούρου.

Η τομεάρχης Εξωτερικών και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην παρέμβασή της υπογράμμισε ότι «οι γυναίκες με αναπηρία είναι αόρατες, αποκλεισμένες από την εργασία, την εκπαίδευση, την κοινωνία, και ευάλωτες σε κάθε είδος βίας». «Υφίστανται πολλαπλούς αποκλεισμούς. Αποκλεισμούς που οφείλονται στα σεξιστικά στερεότυπα της πατριαρχίας, στην έμφυλη βία, στις ταξικές ανισότητες καθώς και στα στερεότυπα και στις προκαταλήψεις που αφορούν τα άτομα με αναπηρία» τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η σημερινή ‘Εκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι τμήμα της ευρύτερης στρατηγικής συμπερίληψης για την καθιέρωση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Η Ρένα Δούρου τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των «πρακτικών μεταστροφής» για την LGBTI κοινότητα στη σχετική συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Ισότητας και Μη Διακρίσεων.

«Η κατάργησή τους σχετίζεται με την καταπολέμηση των βαθιά ριζωμένων στις κοινωνίες στερεοτύπων ομοφοβίας και τρανσφοβίας» είπε στην επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ντούνια Μιγιάτοβιτς η τομέαρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή