Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο εκπρόσωπος της Amazon Web Services υπογράφουν το μνημόνιο συνεργασίας. Από πάνω τους όρθιος ο Άδωνης Γεωργιάδης.
Πηγή εικόνας: OT.gr

Ξεκίνησε η νέα φάση συνεργασίας ανάμεσα στη ΔΥΠΑ  και στην Amazon Web Services, με την υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα κατάρτισης 1.000 ανέργων.

από τη Ρούλα Σαλούρου

Οι δύο πλευρές επέκτειναν το μνημόνιο συνεργασίας τους και παρουσίασαν τρεις νέες δράσεις.

Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση δεξιοτήτων μέσα από μια συνολική κατανόηση του Amazon Web Services (AWS) Cloud

Την επέκταση του μνημονίου συνεργασίας τους υπέγραψαν χθες εκπρόσωποι της ΔΥΠΑ και της Amazon Web Services, παρουσιάζοντας τρεις νέες κοινές δράσεις που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα:

Πρόγραμμα κατάρτισης «Cloud Practitioner Essentials AWS»: η δράση ξεκίνησε Τρίτη 5 Δεκεμβρίου με την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους και αφορά την παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως κατάρτισης σε 1.000 ανέργους, ηλικίας 18-60 ετών. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση δεξιοτήτων και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων μέσα από μια συνολική κατανόηση του Amazon Web Services (AWS) Cloud. Η κατάρτιση θα διεξαχθεί μέσω επίσημου εκπαιδευτικού φορέα για την Ελλάδα, OTEAcademy (Amazon training partner).

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης με αμοιβή παρόχων κατάρτισης βάσει τοποθέτησης σε θέση εργασίας, για έως 1.000 ανέργους: σκοπός του προγράμματος κατάρτισης, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι η απόκτηση εξειδίκευσης σε ψηφιακά θεματικά αντικείμενα υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας, χωρίς απαραίτητη προηγούμενη σχετική επαγγελματική εμπειρία και η άμεση τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας, σχετικές με το αντικείμενο κατάρτισης, που θα εξασφαλίζονται με ευθύνη του παρόχου κατάρτισης. Η αμοιβή των παρόχων θα βασίζεται στην ολοκλήρωση της εξάμηνης απασχόλησης των ωφελουμένων.

Καινοτόμο κέντρο κατάρτισης σε θεματικά αντικείμενα του κλάδου της πληροφορικής, με ωφελούμενους άτομα με αναπηρία τα οποία ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού μεσαίας και υψηλής λειτουργικότητας: η ΔΥΠΑ, εκτός από τις δύο δομές κατάρτισης ειδικής αγωγής -τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ στην Αθήνα και το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες Θεσσαλονίκης- έχει αποφασίσει τη δημιουργία ενός καινοτόμου κέντρου κατάρτισης πληροφορικής, με ωφελούμενους άτομα με αναπηρία, τα οποία ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού μεσαίας και υψηλής λειτουργικότητας. Η νέα δομή θα λειτουργήσει αρχικά στην Αθήνα (σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο) ως παράρτημα της Σχολής ΑμεΑ Αθηνών, στο Γαλάτσι, ενώ για την υλοποίηση του έργου η ΔΥΠΑ θα συνεργαστεί και με την Amazon στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Πηγή: Εφημερίδα “Η Καθημερινή”

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή