άντρας κάθεται με λάπτοπ στα πόδια του μπροστά του είναι ανοιχτό το μενού έναρξης των windows

Πρόγραμμα Classic shell:

Τα Windows 7, 8 και Windows 10, όπως είναι γνωστό, δεν έχουν κλασικό μενού έναρξης, όπως οι προηγούμενες εκδόσεις των Windows.

Αφού κάνουμε format τον υπολογιστή μας και εγκαταστήσουμε τα Windows, η πρώτη μας ενέργεια είναι να κατεβάσουμε και να εκτελέσουμε στον υπολογιστή μας το δωρεάν πρόγραμμα Classic shell, αφού όπως είναι γνωστό τα άτομα με προβλήματα όρασης είναι συνηθισμένοι να κινούνται σε συγκεκριμένο περιβάλλον των Windows.

Για να κατεβάσουμε το Classic shell, θα πρέπει να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα:

http://classicshell.sourceforge.net/

Η εγκατάσταση του είναι απλή και εύκολη:

1. Εκτελούμε το αρχείο και στην πρώτη καρτέλα που εμφανίζεται, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί επόμενο και πατάμε Space.
2. Στην επόμενη καρτέλα, βρίσκουμε με τα βελάκια το πλαίσιο της αποδοχής των όρων χρήσης και το μαρκάρουμε, πατώντας το Space.
Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί επόμενο και πατάμε Space.
3. Στην επόμενη καρτέλα, βρίσκουμε με τα βελάκια την επιλογή Πλήρης εγκατάσταση και την αφήνουμε ως έχει. Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί επόμενο και πατάμε space.
4. Στις επόμενες καρτέλες, δεν πειράζουμε τίποτα, απλώς πατάμε συνέχεια επόμενο. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί τέλος και πατάμε Space.

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, μπορούμε πλέον να πλοηγηθούμε στο μενού έναρξης και στα προγράμματα των Windows, όπως και με τις παλαιότερες εκδόσεις.

Α2. Βασικές ρυθμίσεις του Classic shell:

1. Ανοίγουμε το μενού έναρξη, πηγαίνουμε στο μενού ρυθμίσεις και αφού ανοίξουμε το υπομενού με δεξί βελάκι, βρίσκουμε με τα βελάκια την επιλογή Classic start menu και πατάμε Enter.

2. Στην πρώτη καρτέλα Controls, εμφανίζεται μια λίστα με επιλογές, όπως εμφάνιση και χρήση των κουμπιών Left click, Window key, Sift key, Middle click, κλπ.

3. Κάτω από κάθε κουμπί υπάρχουν οι επιλογές Nothing, Classic start menu και Windows menu. Εμείς, επιλέγουμε για όλα το Classic start menu, που αυτό σημαίνει ότι όλα θα εμφανίζονται με κλασικό στιλ.

4. Στη δεύτερη καρτέλα Special items, έχουμε τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε την εμφάνιση των διαφόρων μενού της έναρξης, όπως των αγαπημένων-Favorites, των πρόσφατων εγγράφων-Recent documents, των αρχείων χρήστη-User files, των Εγγράφων χρήστη-User documents, των εικόνων χρήστη-User pictures, του πίνακα ελέγχου-Control panel, του μενού Συνδέσεις δικτύου-Net work connections, της εμφάνισης εκτυπωτών-Printers, κ.λ.π.

Σε όλα τα παραπάνω, υπάρχουν κάτω από το καθένα 3 επιλογές, όπως Don’t display, display as a link και Display as a menu.
Εμείς επιλέγουμε Display as a menu, πατώντας το Space στη συγκεκριμένη επιλογή.

5. Στην ίδια καρτέλα και στην ίδια λίστα, υπάρχουν ακριβώς από κάτω από όσα αναφέραμε οι επιλογές -Εμφάνιση της εντολής εκτέλεσης-Show run, εμφάνιση βοήθειας και υποστήριξης-Show Help and support, κλπ., οι οποίες ρυθμίσεις είναι προαιρετικές.

Εάν θέλουμε να εμφανίζονται και αυτά, απλώς πατάμε το Space πάνω σε κάθε επιλογή. Καλό είναι να τσεκάρουμε να εμφανίζονται όλες οι επιλογές, διότι θα είναι πολύ πιο εύκολη η πλοήγηση κυρίως για τα άτομα με πρόβλημα όρασης.

6. Την Τρίτη και την τέταρτη καρτέλα δεν τις πειράζουμε καθόλου. Στην Πέμπτη καρτέλα skins, έχουμε την ευκαιρία να ρυθμίσουμε το θέμα εμφάνισης των Windows 7. Εδώ υπάρχουν οι επιλογές Χωρίς θέμα-No skins, Κλασικό θέμα-Classic skin, Βασικό θέμα των Windows 7-Windows 7 basic, κλπ.

Εμείς απλώς βρίσκουμε με τα βελάκια το Κλασικό θέμα-Classic skin και το αφήνουμε ως έχει. Για να μεταφερόμαστε από καρτέλα σε καρτέλα, χρησιμοποιούμε πάντα το συνδυασμό πλήκτρων Control+tab.

7. Τις καρτέλες 6, 7, 8 και 9, δεν τις πειράζουμε καθόλου. Στη δέκατη καρτέλα, Skins for all programs, βρίσκουμε πάλι με τα βελάκια την επιλογή Κλασικό θέμα-Classic skin και αφού τελειώσουμε και με αυτή τη ρύθμιση, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.

Το Classic shell ρυθμίστηκε πλέον και όλα δουλεύουν κανονικά.

Έχουμε δηλαδή το μενού έναρξη όπως το ξέραμε, αλλά και τον πίνακα ελέγχου στη διάθεση μας.

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή