Λογότυπο συλλόγου ΔΑΔΑΑ μια καρδιά που σχηματίζει μέσα τρία άτομα όπου απεικονίζονται σαν οικογένεια με διαφορετικά χρώματα.

Το 2021 έκανε πολλά το 2022 ελπίζει σε ακόμα περισσότερα

Εν όψει της 2ας Απριλίου 2022, Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger – ΔΑΔΑΑ προβαίνει σε έναν μικρό απολογισμό των δράσεων που ανέπτυξε τον τελευταίο χρόνο. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά σε μήνυμά του με αφορμή την επίμαχη Παγκόσμια ημέρα:

«Η συνεισφορά του ΔΑΔΑΑ όπως πάντα είναι η ΠΡΑΞΗ. Και επειδή η ουσία είναι ανάμεσα στις επετείους πάμε να δούμε επιγραμματικά τι έκανε ο ΔΑΔΑΑ τον τελευταίο χρόνο:

♦ Δημιουργήσαμε το website του ΔΑΔΑΑ ( sites.google.com/view/dadaaorg ) όπου βρίσκονται αναρτημένες όλες αναλυτικά οι δράσεις μας

♦ Ιδρύσαμε τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ ΔΙΑΤΟΡΟΣ με τη βοήθεια και τη στήριξη της διαδικτυακής ομάδας Γυναίκες της Κομοτηνής και πραγματοποιήσαμε την εναρκτήρια εκδήλωσή του με μεγάλη συμμετοχή

♦ Συμμετείχαμε στις διεκδικήσεις να ενταχθεί ο Αυτισμός στον θεσμό του Προσωπικού Βοηθού ΑμεΑ, του οποίου η εφαρμογή θα ξεκινήσει από τη Θράκη μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη μας κ. Χρήστου Μέτιου. Δεν ήταν αυτονόητο.

♦ Μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ «Καινοτομία για δεξιότητες στον αθλητισμό και τις διανοητικές αναπηρίες» (INSIDEs) το οποίο ενταχθήκαμε, πραγματοποιήσαμε εκπαιδεύσεις στελεχών και στη συνέχεια στείλαμε μαζί με την ΔΗΣΚΕΑΝ, με δικά μας έξοδα, 15 στελέχη του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» για εκπαίδευση, 8 στο Νόβο Μέστο της Σλοβενίας και 7 στην Νάπολι της Ιταλίας.

♦ Ολοκληρώσαμε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ Προσωποκεντρικός Σχεδιασμός στον Αυτισμό κάνοντας τον Μάιο και τον Ιούνιο την εκπαίδευση συντονιστών διαμεσολαβητών με 96 εγγεγραμμένους από όλη την Ελλάδα και τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο με πολύ μεγάλη συμμετοχή

♦ Συνεχίζουμε το Eυρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ Μουσικοθεραπείας Musicfulness – Heal the Soul για τις γυναίκες το οποίο ολοκληρώνεται τον Ιούλιο με μία προγραμματισμένη μεγάλη εκδήλωση λήξης

♦ Ενταχθήκαμε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ ISEC–ADE που σκοπός του είναι να δημιουργηθεί μια ψηφιακή εφαρμογή φιλική για χρήση από τους εκπαιδευτές και τα άτομα στο Φάσμα του Αυτισμού

♦ Συνεχίζεται το πρόγραμμα γυμναστικής του Συλλόγου μας καθώς και του ΔΙΑΤΟΡΟΥ

♦ Συναντηθήκαμε με πολιτικούς όλων των αποχρώσεων που επισκέφτηκαν την πόλη μας, ενδεικτικά αναφέρουμε τους κυβερνητικούς βουλευτές Βασίλη Σπανάκη και Φωτεινή Αραμπατζή από την Ν.Δ και την Ρένα Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

♦ Διεκδικήσαμε τοπικά με όσες δυνάμεις είχαμε να βελτιωθούν οι δομές στα Ειδικά Σχολεία μέσα από συνεχείς διαμαρτυρίες.

♦ Έγινε συνήθεια κάθε χρόνο να διεκδικούμε τα αυτονόητα όπως παράλληλη στήριξη για τα παιδιά μας στα γενικά σχολεία

Το 2022 είναι για μας μια χρονιά ελπίδας να πραγματοποιήσουμε ακόμη περισσότερες δράσεις και να πετύχουμε σημαντικότερες διεκδικήσεις. Ενώ όλα μας τα προγράμματα συνεχίζονται και η επιτυχίες μας σε αυτά μας γεμίζουν αισιοδοξία, δύναμη και εμπειρίες, η πρώτη μας μεγάλη συμμετοχή θα είναι στις 2 Απριλίου όπου θα παρουσιάσουμε σε διεθνές συνέδριο στην Ρώμη τις καλές πρακτικές του συλλόγου μας μπροστά σε εκπροσώπους του δικτύου N–DSA–N που συμμετέχουμε με άνω των 1000 φορέων-μελών από την Ιταλία και όλο τον κόσμο.

Ο ΔΑΔΑΑ είναι η “άγρυπνη ματιά” των γονιών και των αυτιστικών στην περιοχή μας ανάμεσα στις επετείους. Φέρνουμε μια κουλτούρα συνεργασίας με όλους, εξωστρέφειας και Δικτύωσης. Όσα εμπόδια και να μπαίνουν στις ζωές μας δεν παύουμε την προσπάθεια».

Πηγή : www.paratiritis-news.gr 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή