ο Κώστας Μπακογιάννης

Με πέντε κουβέντες, ο Κώστας Μπακογιάννης τοποθέτησε τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με το αν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων στις επόμενες εκλογές, του….2019, ένα ζήτημα που πολύ και πολλούς έχει απασχολήσει εδώ και καιρό και συνεχίζει να τροφοδοτεί πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια. Στον ηλεκτρονικό –κυρίως- Τύπο αλλά και στις εφημερίδες και στην τηλεόραση. Παραθέτω αυτούσιο ένα ρεπορτάζ, έτσι όπως δημοσιεύθηκε/αναρτήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 16 Μαίου, ύστερα από μια εμφάνιση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος στην τηλεόραση του Σκάι:

««Το μόνο βέβαιο είναι ότι στις επόμενες εκλογές θα είμαι και πάλι υποψήφιος στην αυτοδιοίκηση» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Μπακογιάννης χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει αν θα διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων.Όπως σημείωσε, κατά την άποψή του οι δήμαρχοι στις μεγάλες πόλεις πρέπει να είναι αυτοδιοικητικοί και όχι κορυφαία στελέχη των κόμματων, γιατί οι εποχές έχουν αλλάξει.
Επίσης, τάχθηκε υπέρ των ευρύτερων συναινέσεων στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσθέτοντας ότι «όσο πιο μακριά μένουν τα κόμματα τόσο το καλύτερο». Ερωτηθείς εξάλλου αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είπε ότι είναι νωρίς να ανακοινώσει οτιδήποτε πριν από τις αρχές του νέου έτους, αποσαφηνίζοντας πως ανακοινώσει τις αποφάσεις του σεβόμενος όσων τον εξέλεξαν».

Αξίζει να σημειώσω ότι το –σοβαρό- σάιτ που έκανε αυτή την ανάρτηση, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην… πρόκληση και έβαλε έναν –ας πούμε- «ιντριγκαδόρικο» τίτλο που έλεγε : « Ο Κώστας Μπακογιάννης απαντά αν θα κατέβει δήμαρχος Αθηναίων»

Ωστόσο αυτό δεν υπήρχε πουθενά στη συνέντευξη, αφού ο Μπακογιάννης – που ανέβηκε στην εκτίμησή μου μ’ αυτή του την ενέργεια- δεν έδωσε καμία απάντηση, φρονίμως ποιών και δίνοντας το παράδειγμα σε τόσους και τόσους άλλους που ένα κι ενάμιση χρόνο πριν από εκλογές, προαναγγέλλουν την κάθοδό τους, μέχρι και τα …συνθήματά τους χωρίς να λαμβάνουν υπ΄ όψη τους ότι ο χρόνος μέχρι τις ερχόμενες εκλογές – τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα ισχύουν, είναι ΠΟΛΥ μεγάλος.

Βεβαίως και είμαι εν γνώσει όλους του πολιτικού παιχνιδιού και της παραπολιτικής ίντριγκας γύρω από την κάθοδο του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα αλλά ούτε την αναπαράγω, ούτε της δίνω – ακόμη- σοβαρή σημασία παρά το ότι είναι απόλυτα λογικό και να με ενδιαφέρει και να με αφορά. Αλλά πόση τέλος πάντων «σπέκουλα» είναι δυνατόν να γίνεται κοντά 18 μήνες πριν γίνουν οι εκλογές μόνο και μόνο για να συντηρούμε το θέμα, να προκαλούμε εσωκομματικές συζητήσεις και να θεωρούμε ότι αναταράσσουμε τα «νερά»;

Χωρίς να συμφωνώ αναγκαστικά με όλα όσα έκανε ή κάνει, είτε αποφασίσει να είναι υποψήφιος στην Αθήνας, είτε συνεχίσει ως Περιφερειάρχης, του εύχομαι καλή επιτυχία και τον συγχαίρω για τη σοβαρότητά του.

Σχετικά με τον συντάκτη

Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ "Με Άλλα Μάτια", Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή