Ο Γιάννης Παπαστεφανάκης με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει δίπλα του ο πατέρας του.

Την επόμενη φορά όρθιος στο γήπεδο ο μικρός Γιαννάκης

Σπουδαία κίνηση από τον ΠΑΟΚ να αναλάβει όλα τα έξοδα της θεραπείας στις ΗΠΑ του 13χρονου Παπαστεφανάκη

Ρεπορτάζ Εύα Παπαδάτου

Συγκίνηση προκαλεί η κίνηση του ΠΑΟΚ να αναλάβει όλα τα έξοδα της εγχείρησης και της νοσηλείας στις ΗΠΑ του 13χρονου Γιάννη Παπαστεφανάκη από την  Άμφισσα, που εδώ και καιρό παραδίδει μαθήματα ζωής, θάρρους και αθλητικού πολιτισμού. Ο μικρός φίλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα ταξιδέψει σε περίπου δυόμισι μήνες στην Αμερική, όπου θα υποβληθεί σε εγχείρηση προκειμένου να περπατήσει.

Ανεπανάληπτες Στιγμές

Πριν από τρεις εβδομάδες, το αγγελούδι έλαμψε από χαρά, ζώντας ανεπανάληπτες στιγμές την ώρα που ο Ολυμπιακός έγραφε ιστορία στην ΟΡΑΡ Arena κατακτώντας το Conference League.

Ο Γιάννης Παπαστεφανάκης με το κύπελλο του Conference League του Ολυμπιακού, δίπλα του παίκτης του Ολυμπιακού.

Τότε, είχαν δείξει συγκινητικό ενδιαφέρον για τον μικρό οι παράγοντες των μεγάλων ΠΑΕ, όπως του ΠΑΟΚ.

«Ο πρόεδρος της ομάδας είχε υποσχεθεί ότι θα σηκώσει τον Γιαννάκη να περπατήσει και το έκανε, αφού θα αναλάβει το κόστος εγχείρησης και αποκατάστασης για τη θεραπεία του γιου μου», είπε μιλώντας στην «Α» ο πατέρας του 13χρονου, Κωστής Παπαστεφανάκης.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαστεφανάκης, γύρω στις 20 Ιουλίου θα φύγουν από την Άμφισσα για να πάνε στη Θεσσαλονίκη, όπου ο 13χρονος Γιαννάκης θα υποβληθεί σε μία σειρά ασκήσεων για ενδυνάμωση: «Είναι απαραίτητο αυτό το στάδιο για να μπορέσει να κάνει έπειτα την εγχείρηση. Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα φύγουμε για τις ΗΠΑ, όπου θα χειρουργηθεί από μία ομάδα εξειδικευμένων γιατρών και όταν κριθεί αναγκαίο θα επιστρέφουμε στην πατρίδα για να μπει το παιδί στη διαδικασία της αποκατάστασης. Αυτό θα το αναλάβουν οι φυσιοθεραπευτές του ΠΑΟΚ για να μπορέσει ο Γιαννάκης να μπει στο γήπεδο της Τούμπας όρθιος, όπως είναι το όνειρό του».

Πρεσβευτής Φιλίας

Ο κ. Παπαστεφανάκης, συνεχίζοντας, είπε ότι πρόβλημα που έχει το παιδί προκλήθηκε είτε από λάθος γιατρού είτε στη θερμοκοιτίδα όταν ήταν νεογέννητο, καθώς ήταν πρόωρο μωρό: «Είναι 99,9% ιάσιμο και μας είχαν πει ότι πρέπει να πάει στην Αμερική για να χειρουργηθεί – κι αυτό επιτέλους θα γίνει». Ο 13χρονος, που αν και ΠΑΟΚ είναι, όπως λέει, «ο Γιάννης όλων των ομάδων», έχει βραβευτεί από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου με μια αναμνηστική πλακέτα ως πρεσβευτής φιλίας, κι αυτό γιατί είχε εκφράσει την επιθυμία «να μη φοβούνται οι φίλαθλοι να πηγαίνουν στο γήπεδο με το χρώμα της δικής τους ομάδας».

Πηγή: Εφημερίδα “Απογευματινή”

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Παπαστεφανάκης: “Όνειρό μου να μπω όρθιος στην Τούμπα…”

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή