• Αρχική
  • e-learning
  • Πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα φλασάκι ή εξωτερικό δίσκο
 

Στικάκι πάνω σε λάπτοπ

Οι παρακάτω οδηγίες έχουν προσαρμοστεί και απευθύνονται σε χειριστές Η/Υ με προβλήματα όρασης.

Πολλές φορές υπάρχει ανάγκη να διαμορφώσουμε εκ νέου ένα φλασάκι η ένα εξωτερικό δίσκο. Αυτό μπορεί να συμβεί, γιατί το φλασάκι η ο εξωτερικός δίσκος έχει προσβληθεί από ιό, είτε γιατί θέλουμε να διαγράψουμε όλα τα περιεχόμενα, αλλά με την μέθοδο της διαγραφής θα αφήσουμε «Σκουπίδια» που δεν μπορούμε να τα αντιληφθούμε και θα έχουμε λιγότερο ελεύθερο χώρο. Για να πραγματοποιήσουμε την διαμόρφωση ακολουθούμε τα εξής βήματα :

  1. Τοποθετούμε το φλασάκι ή τον εξωτερικό δίσκο σε μια θύρα USB.
  2. Πατάμε Πλήκτρο έναρξης και E για να ανοίξουμε το εικονίδιο «Αυτός ο Υπολογιστής».
  3. Με το κάτω βέλος, αν έχουμε την προβολή σε λίστα, αλλιώς με το δεξιό βέλος, πηγαίνουμε μέχρι την μονάδα USb.
  4. Πατάμε το πλήκτρο Application και με το κάτω βέλος πηγαίνουμε στην επιλογή Διαμόρφωση και πατάμε Enter.
  5. Στην καρτέλα που εμφανίζεται, είμαστε στο κουμπί Εκκίνηση. Πατώντας το πλήκτρο Tab, μπορούμε να περιηγηθούμε στα περιεχόμενα της καρτέλας και να αλλάξουμε κάποιες από τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Αυτό που συνήθως αλλάζουμε είναι η ετικέτα, που πρέπει να είναι μέχρι 11 χαρακτήρες και συνήθως στα αγγλικά.
  6. Πηγαίνοντας στο κουμπί Εκκίνηση πατάμε Enter η το πλήκτρο διαστήματος. Στο προειδοποιητικό μήνυμα πως θα διαγραφούν όλα τα περιεχόμενα πατάμε Enter ή πλήκτρο διαστήματος στο κουμπί Ναι.
  7. Όταν τελειώσει η διαμόρφωση, εμφανίζεται ένα μήνυμα που μας ειδοποιεί και πατάμε Enter ή πλήκτρο διαστήματος στο κουμπί Οκ.

Επιστρέφουμε στην καρτέλα της Διαμόρφωσης και είμαστε στο κουμπί Κλείσιμο, όπου πατάμε Enter η πλήκτρο διαστήματος και κλείνουμε την διαμόρφωση.

*Η Δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, το Costas M. Lemos Foundation και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Διαβάστε επίσης:

Κατάργηση προεγκατεστημένων εφαρμογών στα Windows 10.

Σχετικά με τον συντάκτη

Εκπαιδευτής Η/Υ για άτομα με πρόβλημα όρασης.

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή