Σε λευκό φόντο αριστερά το λογότυπο: κύκλο σχηματίζουν γαλάζια αχνά τετράγωνα στο κέντρο του μπλε κύκλος με μαύρο κύκλο στο κέντρο με δυο προεκτάσεις που φεύγουν συμμετρικά δεξιά αριστερά προς τα κάτω, θυμίζει μάτι. Κάτω δεξιά γράφει στα αγγλικά pop2see

Νέα παιδιά με όραμα την ένταξη μαθητών με απώλεια όρασης στα γενικά σχολεία

Μαζαράκης Κωνσταντίνος

Ράγκου Αλίκη

Ένα ζευγάρι σπασμένα κόκκινα γυαλιά αποτέλεσαν την έμπνευση και την αρχή του Pop2See.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, όταν ο Κωνσταντίνος Μαζαράκης και η Αλίκη Ράγκου, μαθητές Λυκείου τότε, μαζί με τον προπονητή τους Σπύρο Τσουκαλά (άνω των 30), αποφάσισαν να βρουν τη λύση ώστε να μπορούν να ενταχθούν οι μαθητές με απώλεια όρασης στα γενικά σχολεία, και δημιούργησαν το Pop2See Smart Class.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Αλίκη Ράγκου, Σπύρος Τσουκαλάς, Κωνσταντίνος Μαζαράκης

Οι διακρίσεις

Κατάκτησαν τη 2η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO 2022), δύο φορές την 1η θέση στην Ελλάδα, στον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων του ΥΠΑΙΘ και στο WRO Hellas, και ήταν μέρος της Εθνικής Αποστολής στον 33ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων (EUCYS). Επίσης, στην ομάδα απονεμήθηκε το YouSmile Award από το Χαμόγελο του Παιδιού, στην κατηγορία Science & Technology.

Ο Κωνσταντίνος, η Αλίκη και ο Σπύρος στη συνέχεια ίδρυσαν τη startup Pop2See και δημιουργούν τεχνολογικές λύσεις για ανθρώπους με απώλεια όρασης, φέρνοντας την τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή τους. Η ομάδα τους πλέον αποτελείται από 10 άτομα.

Τον τελευταίο καιρό δουλεύουν μια εφαρμογή για να διευκολύνουν την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία όρασης σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν τα φάρμακα, όπως την ημερομηνία λήξης, τις οδηγίες χρήσης και τις παρενέργειες, στοιχεία στα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν πρόσβαση.

Βρίσκονται ανάμεσα στις 10 βραβευθείσες ομάδες, από τις 800, που συμμετέχουν στο Global Accelerator, που διοργανώνει το Women’s Forum σε συνεργασία με το HEC Paris και την Bank of America, ενώ πρόσφατα έγιναν Case Study του Alba Business Graduate School. Τέλος, η Αλίκη βραβεύτηκε στα Greek International Women Awards 2023 στην κατηγορία Young Star.

To Pop2See τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ έχει αναφερθεί πάνω από 300 φορές στα ΜΜΕ.

Συνεργασίες

Συνεργάζονται στενά με την Google, την ΚΑΥΚΑΣ, την Jungheinrich Hellas, τη Think Silicon, την Adveos, τη Mexoxo, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Περιφερειακή ‘Ενωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδος.

Η ζωή τους σήμερα

Σήμερα η Αλίκη είναι φοιτήτρια των Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Κωνσταντίνος φοιτητής των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο Σπύρος υποψήφιος διδάκτωρ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Οι τρεις συνιδρυτές δεσμεύονται να συνεχίσουν το έργο τους, με όραμα μια συμπεριληπτική κοινωνία.

Πηγή: Forbes

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή