Μια πολύχρωμη καρδιά στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και η φράση "Πανελλήνια Καμπάνια για την ισότητα στον γάμο"

Με κεντρικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τις ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες και τη διεκδίκηση της ισότητας στον γάμο, η καμπάνια «Πες Το Ναι!» (#pestonai) τονίζει την επιτακτικότητα στην εξασφάλιση του θεμελιώδους αυτού δικαιώματος για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Την ίδια στιγμή που 17 ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη αναγνωρίσει πλήρως το δικαίωμα στον γάμο για όλα τα άτομα, η Ελλάδα παραμένει πίσω, παρά την κοινωνική πραγματικότητα η οποία περιλάμβανε ανέκαθεν την ύπαρξη ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών. Αυτό είναι και το μήνυμα που περνάει το βίντεο της καμπάνιας «Πες το Ναι!», σε σκηνοθεσία Θανάση Τσιμπίνη και με τη συμβολή του Γιώργου Καπουτζίδη. Παρουσιάζοντας ομόφυλα ζευγάρια σε διάφορες δεκαετίες, το καλαίσθητο βίντεο δίνει έμφαση στη διαχρονικότητα ενός αιτήματος που ως τώρα δεν έχει εισακουστεί στη χώρα μας: ισότητα θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως είναι αυτό του γάμου.

Με την πανελλήνια καμπάνια «Πες το Ναι!», το περιοδικό ANTIVIRUS αναδεικνύει αυτό το ζήτημα ισονομίας, προωθώντας το πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία. Η καμπάνια, που υλοποιείται από την Homo Evolution στο πλαίσιο του Active citizens fund, καλεί όλα τα άτομα, φορείς, ιδρύματα, εταιρείες, κόμματα κ.α. να συνταχθούν με την προσπάθεια αυτή, υπογράφοντας και στηρίζοντας την ισότητα στον γάμο και δημιουργώντας την πολιτική πίεση με τελικό στόχο την ψήφισή της.

Η ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια, διατηρώντας τη συνεργασία της με το περιοδικό Antivirus, ανέλαβε τη Συμβουλευτική Προσβασιμότητας για την καμπάνια «Πες το Ναι!», δίνοντας και το παρών στη σχετική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28/4.

Ο Γιάννης Παπαγιανόπουλος στη συνέντευξη τύπου της καμπάνιας και δίπλα του διερμηνέας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

👉 Η ισότητα δικαιωμάτων είναι δείγμα πολιτισμού και δεν αφορά μόνο τα άτομα που πλήττονται από τη μη διασφάλισή της. «Πες το ναι!» κι εσύ λοιπόν, γιατί καμία οικογένεια δεν είναι λιγότερο σημαντική! Υπόγραψε τώρα και στήριξε την ισότητα στον γάμο εδώ.

Περισσότερα για την καμπάνια στο pestonai.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή