Ο Βαγγέλης Αυγουλάς δίνει συνέντευξη για το Δείπνο στο Σκοτάδι

Που να το φανταζόμουν όταν ζούσα την εμπειρία του Dinner In The Dark στο Παρίσι, το Καλοκαίρι του 2007, σε ένα εστιατόριο που λειτουργεί καθημερινά από τυφλούς εργαζόμενους προσφέροντας σε επαγγελματικό επίπεδο αυτή την πρωτότυπη και βιωματική εμπειρία, ότι λίγα χρόνια μετά, θα βρεθούμε μια ομάδα εθελοντών από όλη την Ελλάδα, να αγγίζουμε την 12η βραδιά ευαισθητοποίησης!

Πάνω από 8.500 ευρώ έχουμε κατορθώσει να προσφέρουμε, μέσα από τα 11 Δείπνα Στο Σκοτάδι που έχουμε διοργανώσει ανά την Ελλάδα, σε οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας και σε φορείς παιδικής προστασίας και μέριμνας!

Ζούμε τη διοργάνωση συνεχώς να βελτιώνεται και με το Όραμα του «Με Άλλα Μάτια» αντί να ξεφτίζει με τα χρόνια όπως κάποιοι πίστεψαν, να πολλαπλασιάζει το πάθος μας για εθελοντική δράση και προσφορά ακόμα περισσότερο!

Η αρχή έγινε στις 31 Μαρτίου 2012 σε ένα γραφικό ταβερνάκι στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. 50 άτομα έζησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα αυτή την εμπειρία. Και μετά, 4 φορές Ηράκλειο, 3 φορές στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Καρδίτσα.

Στη συνδιοργάνωση μαζί μας, έχει πρωτοστατήσει η Νεολαία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, ενώ κατά τόπους έχουμε συνεργαστεί μεταξύ άλλων με την Περιφέρεια Κρήτης, τους δήμους Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης και Περιστερίου, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, τον Σύνδεσμο Φίλων ΑΕΚ Ηρακλείου Κρήτης, το Παιδικό Ραδιόφωνο “Family 89,5fm», τον Σύλλογο Τριτέκνων Ηρακλείου Κρήτης, το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια» στην Τρίπολη, τη Λέσχη Lions Θεσσαλονίκης «ΗΡΑΚΛΕΙΑ», το Σύλλογο Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Καρδίτσας, την Ιερά Μητρόπολη Καρδίτσας, τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας πολλούς χορηγούς και χορηγούς επικοινωνίας και ακόμη περισσότερους εθελοντές!

Όσες και όσοι δείπνησαν με κλειστά μάτια, όσες και όσοι δουλέψαμε γι’ αυτές τις 11 διοργανώσεις και πάμε για την 12η, όλες και όλοι είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι, γιατί μεταξύ άλλων:

♦ Το 2012 και 2013 στηρίξαμε οικονομικά αδύναμες οικογένειες με παιδιά, σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο!

♦ Στηρίξαμε τον αξιοπρεπή και δυναμικό αγώνα κοινωνικής επανένταξης ψυχικά πασχόντων συνανθρώπων μας από όλη την Πελοπόννησο!

♦ Κάναμε δυνατό το ταξίδι ενός μικρού αγγέλου ενάμισι έτους στο εξωτερικό, ώστε να υποβληθεί σε ένα πολύ δύσκολο και εξειδικευμένο χειρουργείο, στην προσπάθεια του να κερδίσει τη μάχη με τη ζωή και με μια σπάνια ασθένεια.

♦ Συμβάλλαμε οικονομικά στη λειτουργία Ξενώνα φιλοξενίας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος στο Ηράκλειο!

♦ Με δεύτερο Δείπνο στην Αθήνα, στηρίξαμε τη λειτουργία των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, καλύπτοντας το βασικό μισθό ενός κοινωνικού τους επιστήμονα για 1 μήνα!

♦ Καταφέραμε την αγορά τριών ηλεκτρονικών υπολογιστών και ενός πολυμηχανήματος, για τον εκσυγχρονισμό του Εργαστηρίου Πληροφορικής της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, αφήνοντας έτσι μια σύγχρονη παρακαταθήκη στα παιδιά με προβλήματα όρασης όλης της Βόρειας Ελλάδας!

♦ Στηρίξαμε δράσεις ζωής υπέρ των παιδιών, του Παγκρητίου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ηλιαχτίδα» που εδρεύει και λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

♦ Καλύψαμε όλο το κόστος των απαραίτητων ηλεκτρολογικών εργασιών, ώστε να μπορεί σήμερα να λειτουργεί το Κέντρο Αποκατάστασης του Συλλόγου ΑμεΑ «Δικαίωμα Στη Ζωή», στο Θραψανό της Κρήτης!

♦ Ενισχύσαμε οικονομικά τις δομές αυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με ειδικές ανάγκες «Η Αργώ» ενώ μέσα από μέσω του 10ου Δείπνου Στο Σκοτάδι και του meallamatia.gr, η εταιρεία ζυμαρικών Barilla γνώρισε την «Αργώ» και δώρισε 288 κιλά ζυμαρικά στο οικοτροφείο του φορέα, καλύπτοντας ανάγκες πολλών μηνών για τη σίτιση των ωφελούμενων!

♦ Τα έσοδα του 11ου Δείπνου στο Σκοτάδι που έγιναν 28 Απριλίου 2018 διατέθηκαν, για την κάλυψη των βασικών αναγκών άπορων κατοίκων με αναπηρία στην Καρδίτσα. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη περίπτωση συμπολίτη μας με αναπηρία, κατοίκου Καρδίτσας, ήταν αρκετά περίπλοκη, καθώς εκείνος βρέθηκε να ζει χωρίς οικογένεια, σε ένα αυθαίρετο και παραμελημένο σπίτι που κληρονόμησε, χωρίς ρεύμα. Πλέον, χάρη στις χορηγίες της εκδήλωσης και ιδίως χάρη στην ευαισθητοποίηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας το σπίτι συμμαζεύτηκε και νομιμοποιήθηκε, ενώ ολοκληρώνεται και η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης με τα έσοδα από την πώληση των προσκλήσεων τα οποία ανήλθαν σε λίγο παραπάνω από 500€ θα βοηθηθεί και δεύτερη περίπτωση πολίτη με αναπηρία στην Καρδίτσα η οποία έχει επιλεγεί κατόπιν πρότασης των Συνδιοργανωτών, Τοπικών Φορέων και αξιολόγησης με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Τι κερδίσαμε;

√ Πάνω 100 εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, μας έχουν βοηθήσει μία ή και περισσότερες φορές, να κάνουμε πράξη το Δείπνο με κλειστά μάτια και ανοιχτές καρδιές!

√ Συνεχώς προστίθενται στο πλευρό μας εθελοντές και έρχονται νέες προτάσεις, ώστε το Δείπνο Στο Σκοτάδι να διοργανωθεί και σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας ή και στην Κύπρο.

√ Τρεις ανήλικοι εθελοντές που πλαισιώνουν πλέον τους γονείς τους και μας βοηθούν στις διοργανώσεις μας, στέλνουν ήδη το μήνυμα ότι το Δείπνο Στο Σκοτάδι θα μπορεί να διοργανώνεται για πολλά χρόνια ακόμη!

√ Κάθε φορά που μας επιβάλλεται να πληρώσουμε ΦΠΑ και ένσημα εθελοντών σ’ αυτή τη μη κερδοσκοπική εκδήλωση, κάθε φορά που διαδικτυακοί μας «φίλοι» μας ασκούν ανέξοδη και αναιτιολόγητη κριτική από τον καναπέ τους, κάθε φορά που παλεύουμε με τη γραφειοκρατία, πεισμώνουμε ακόμα περισσότερο και πάντως, εξακολουθούμε να αγαπάμε την Ελλάδα μας με τα συν και τα πλην της!

√ Σε όλους όσους μας εμπιστεύονται και ζουν ένα πλήρες δείπνο στο απόλυτο σκοτάδι κινητοποιώντας όλες τις άλλες αισθήσεις τους, εδραιώνουμε την αντίληψη ότι και να σου τύχει «μια στραβή», η ζωή συνεχίζεται!

Αν θέλεις το Δείπνο Στο Σκοτάδι να έρθει και στην πόλη σου, επικοινώνησε μαζί μας στο info@meallamatia.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή