Δύο από τα τεύχη του περιοδικού σχεδία σε braille έκδοση

Για το δημοσιογραφικό αλλά και για το κοινωνικό έργο του αναγνωρίζεται το ελληνικό περιοδικό δρόμου σχεδία.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται στη short list σε μία από τις πέντε συνολικά κατηγορίες των φετινών βραβείων του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων και Περιοδικών Δρόμου (INSP) και μάλιστα στην κατηγορία της «Καλύτερης Καμπάνιας» (Best Campaign), αναφορικά με την κυκλοφορία του περιοδικού -από τον Δεκέμβριο του 2021- και σε κώδικα Μπράιγ (Braille).

Είναι το μοναδικό περιοδικό δρόμου στον πλανήτη (και ίσως το μοναδικό από το σύνολο των περιοδικών εντύπων) που εκδίδεται και στον κώδικα Μπράιγ, δείχνοντας το δρόμο της συμπερίληψης, της πρόσβασης στην απόλαυση της ανάγνωσης, αλλά και της ενημέρωσης, στους συνανθρώπους μας με οπτική αναπηρία. Πρόκειται για εγχείρημα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ).

«Η συνεργασία μας με το περιοδικό δρόμου σχεδία ήταν ένα όραμα που κατάφερε να γίνει πράξη. Η κοινωνία μας γίνεται πλέον πιο ανοιχτή και πιο προσβάσιμη για όλους. Τέτοιες συνεργασίες συνεισφέρουν στην προαγωγή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, την άρση των διακρίσεων σε βάρος τους και την ουσιαστική συμμετοχή τους στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα», είχε μοιραστεί μαζί μας η Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, διοικήτρια και πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

Πηγή: Εφημερίδα “Business Today”

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή