Φωτογραφία από το πάρκο με παγκάκια και δέντρα

Ένα όμορφο πάρκο με χώρους πρασίνου, αναψυχής και αθλητικές εγκαταστάσεις, προσβάσιμο για όλους τους πολίτες και κυρίως για τα άτομα με αναπηρία, απέκτησε η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά.

Το πρωτοποριακό πάρκο Αργυροκάστρου «Πρόσβαση για Όλους», αναβαθμίστηκε πλήρως, με ομαδική δουλειά των εργαζομένων των υπηρεσιών: πρασίνου, αρχιτεκτονικού, καθαριότητας, και ηλεκτρολογικού του Δήμου Πειραιά, μετά από συνεργασία και συμβολή της αντιπολίτευσης, και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Η συμμετοχή του κόσμου των φορέων ΑμεΑ και αθλητικών συλλόγων ήταν μεγάλη στα εγκαίνια που έγιναν στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2023, από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τη συμμετοχή του δημάρχου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη.

Το πάρκο βρίσκεται στη Δ’ Δημοτική Κοινότητα μεταξύ Καμινίων – Παλαιάς Κοκκινιάς – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, ανήκει ιδιοκτησιακά στον Δήμο Πειραιά και γεωγραφικά στον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Διαθέτει ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων, ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης, βοτανικό κήπο, καθιστικά με στέγαστρα, νέο γήπεδο μπάσκετ, όργανα υπαίθριας γυμναστικής, γήπεδο για τα αθλήματα Πετάνκ-Μπότσια-Μόλκι, βατήρα για τα αθλήματα turbojav και turball.

«Κυρίως όμως το πάρκο αποτελεί μια ανοιχτή αγκαλιά ανθρωπιάς, ομαδικότητας, κοινωνικοποίησης, ελεύθερης προσβασιμότητας, ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης», όπως αναφέρει εμφατικά ο Δήμος Πειραιά.

«Ανταποκρινόμενοι σε ένα διαχρονικό αίτημα για την αξιοποίησή του, δημιουργούμε σε μια γειτονιά που πραγματικά το έχει ανάγκη, ένα πάρκο ανοιχτό σε όλους και φιλόξενο για τους συμπολίτες μας με αναπηρία», σημείωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.

1o γήπεδο Πετάνκ

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι ο Δήμος Πειραιά αποκτά το 1ο γήπεδο Πετάνκ, κάτι το οποίο επιθυμούσαν πολλοί Πειραιώτες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα. «Πρόκειται για ένα όμορφο αποτέλεσμα, το οποίο έχει επιτευχθεί μέσα από ομαδική δουλειά των δύο δήμων, των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, φορέων της πόλης, σωματείων, ειδικών σχολείων και ομάδων παιδιών με αναπηρία. Πλέον, είναι ένα όμορφο πάρκο με χώρους πράσινου, με αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου μπορούν να κάνουν χρήση όλοι οι πολίτες, αλλά κυρίως τα παιδιά με αναπηρία. Στην περιοχή, έχουμε πολλά ειδικά σχολεία και πιστεύω ότι η χρήση μπορεί να αυξηθεί και να είναι καθημερινή», υπογράμμισε.

Ο Γ. Μώραλης ευχαρίστησε για την συμβολή τους τον Γιώργο Ιωακειμίδη, τον Νίκο Μπελαβίλα και τους συνεργάτες του, το προσωπικό του δήμου, από τις υπηρεσίες πρασίνου, αρχιτεκτονικού, ηλεκτρολογικού, καθαριότητας τους αντιδημάρχους και κυρίως τον Δημήτρη Καρύδη που «το πήρε πάνω του», αλλά και τους Δημήτρη Αράπη, Αντωνία Καρακατσάνη, Παναγιώτη Ρέππα, Λεωνίδα Μανωλάκο, και κατέληξε λέγοντας ότι: «Το πάρκο Αργυροκάστρου, είναι πλέον ένα πάρκο αθλητισμού, αναψυχής και πρασίνου. Αξιοποιούμε έναν ακόμη πολύτιμο ελεύθερο χώρο για τους κατοίκους της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας και συνεχίζουμε με έργα και παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά της πόλης μας».

«Για πρώτη φορά παρά τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχουμε οι δήμοι του Πειραιά, έχουμε δουλέψει στην ίδια κατεύθυνση. Βρήκαμε συνέργειες που μας ενώνουν. Αυτός ήταν ένας χώρος «αγκάθι» για πολλά χρόνια στις σχέσεις ανάμεσα στον παλιό Δήμο Ρέντη και στον Πειραιά, γιατί ιδιοκτησιακά ανήκει στον Δήμο Πειραιά, γεωγραφικά ανήκει στον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη. Συζητήσαμε τι μπορούμε να κάνουμε, πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά και εδώ είναι το σημαντικό: να μπορεί η αυτοδιοίκηση να συναποφασίζει και σε επίπεδο Πειραιά, ανάμεσα στις παρατάξεις και σε επίπεδο γειτονικών δήμων γιατί η στόχευσή μας ήταν η ίδια. Πραγματικά σε χρόνο-ρεκόρ τελείωσε αυτός ο χώρος, που είναι καμάρι για όλους και για τον Πειραιά και για τον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη και κυρίως για όλον τον κόσμο. Το μήνυμα που πρέπει να κρατήσουμε όλοι μας είναι να συνεργαζόμαστε γιατί όλοι είμαστε κερδισμένοι», σημείωσε μεταξύ άλλων από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Πηγή: www.kede.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή