Εσωτερικός χώρος με φθορές του ΕΕΕΕΚ Πάτρας
Πηγή εικόνας: thebest.gr

Προανακριτική εξέταση στο ΕΕΕΕΚ Πάτρας

Προανακριτική εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που βρίσκεται στα Μοραΐτικα και στεγάζεται μέσα στο Ίδρυμα κωφών.

Σύμφωνα με τους γονείς, εκατό παιδιά από 14-22 χρόνων περίπου στερούνται ακόμη και τα πλέον στοιχειώδη. Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κληθεί να καταθέσει σχετικά με το θέμα και θα εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι γονείς δεν είχαν προχωρήσει σε κάποια καταγγελία, ωστόσο ο εισαγγελέας έχει τη δυνατότητα να ερευνά υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας χωρίς να έχει γίνει καταγγελία.

«Από το 2019 το Ίδρυμα Κωφών έχει στείλει στο Δήμο Πατρέων έξωση του σχολείου επειδή το κτίριο καταρρέει. Από την πλευρά του ο Δήμος Πατρέων από το 2019 μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία απολύτως κίνηση. Ούτε νοίκιασε χώρο για να μεταστεγάσει το σχολείο ούτε έχει έρθει σε επαφή με το ίδρυμα. Το σχολείο είναι στον αέρα. Το κτίριο δεν συντηρείται. Ο πρώτος όροφος που δεν έχει παραχωρηθεί στο σχολείο είναι γεμάτος μούχλα, μπαίνουν νερά» είχε αναφέρει στο thebest.gr η γραμματέας του συλλόγου, Βασιλική Μπασκούτα.

«Παιδιά με αναπηρίες, που τα περισσότερα έχουν αυτισμό, στοιβάζονται. Σε 10 τετραγωνικά είναι 8 παιδιά συν οι εκπαιδευτικοί. Αυτή είναι η αναλογία. Το ένα παιδάκι το ενοχλεί ο θόρυβος, το άλλο δε θέλει να το ακουμπάνε. Τραγικές καταστάσεις. Τα παιδιά μας τα αλλάζουν στους διαδρόμους. Τα υδραυλικά είναι διαλυμένα, οι πρίζες ξεχαρβαλωμένες, τα χόρτα έχουν να κοπούν από το 2017».

Φαίνεται λοιπόν ότι η υπόθεση θα εξεταστεί από τις εισαγγελικές αρχές και το αναμενόμενο είναι να κληθούν κι άλλοι μάρτυρες, και από την πλευρά του Δήμου Πατρέων».

Ερωτώμενος από το thebest.gr σχετικά με το θέμα ο αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος ανέφερε:

«Ο εισαγγελέας θα κάνει τη δουλειά του, όπως γνωρίσει καλύτερα από τον καθένα, κι εμείς ως δημοτική αρχή θα είμαστε στη διάθεση του».

Πηγή: www.thebest.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή