Μητέρα που κρατάει το παιδί της

Οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή παρουσίαση του έργου “Ένα Βήμα Μπροστά – A Step Forward” που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 12:00, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Ανοικτού Κέντρου Διαμονής για γυναίκες και μητέρες, αιτούσες άσυλο, και των παιδιών τους.

Την παρουσίαση θα προλογίσει η Χαρά Τζιουβάρα, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας και θα απευθύνουν χαιρετισμό:

◊ Frode Overland Andersen

Πρέσβης Νορβηγίας στην Ελλάδα

◊  Εμμανουήλ Λογοθέτης

Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο

◊  Μελίνα Δασκαλάκη

Δημοτική Σύμβουλος, Πρόεδρος της ΕΑΤΑ και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης μεταναστών και προσφύγων του Δήμου Αθηναίων

◊  Χαρίλαος Φαλτσέτας

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΟΛ Crowe, Αναπληρωτής Διευθυντής Προγραμμάτων «Άσυλο και Μετανάστευση» και «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα, EEA

Grants, 2014 – 2021

◊  Επαμεινώνδας Φαρμάκης

Συνιδρυτής, Γενικός Διευθυντής HumanRights360

Διευθυντής Προγραμμάτων «Άσυλο και Μετανάστευση» και «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα, EEA Grants, 2014 – 2021

Θα ακολουθήσει παρουσίαση του προγράμματος από τον Αναστάσιο Υφαντή, Επιχειρησιακό Διευθυντή των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ένα Βήμα Μπροστά – A Step Forward

Το έργο “A step Forward” στοχεύει στη λειτουργία ενός Ανοικτού Κέντρου Διαμονής για τη μεσοπρόθεσμη διαμονή ευάλωτων γυναικών αιτούντων άσυλο και των παιδιών τους, με εξατομικευμένη προσέγγιση στην παροχή υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξέτασης της αίτησης ασύλου. Ο απώτερος σκοπός του έργου είναι να προστατεύσει και να υποστηρίξει τις δικαιούχους κατά την περίοδο της αίτησης ασύλου, διασφαλίζοντας ποιοτικά πρότυπα στέγασης και όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστούν όπως ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική συμβουλευτική, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, υγειονομική περίθαλψη, διατροφή, ασφάλεια και υγιεινή.

Το Κέντρο λειτουργεί όλο το 24ωρο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας προκειμένου να παρέχει ποιοτικές συνθήκες υποδοχής και υποστηρικτικές υπηρεσίες σε καθημερινή βάση, μέσα από τη δημιουργία 44 θέσεων διαμονής και την εξυπηρέτηση, μέσα από έναν ολοκληρωμένο τρόπο και έως την ολοκλήρωση του έργου, συνολικά 175 ευάλωτων γυναικών αιτούντων άσυλο με τα παιδιά τους. Το σύστημα παραπομπής θεσπίζεται σύμφωνα με το εθνικό πλαίσιο για την Υποδοχή και το Άσυλο.

Το έργο “A step Forward” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Άσυλο και Μετανάστευση”, με φορέα υλοποίησης τους Γιατρούς του Κόσμου. Το πρόγραμμα “Άσυλο και Μετανάστευση”, ύψους 16,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) 2014 – 2021. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στη διασφάλιση της νομικής προστασίας, υποστήριξη και φροντίδα για τους πιο ευάλωτους αιτούντες άσυλο, με έμφαση στα ασυνόδευτα παιδιά. Ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για το Πρόγραμμα “Άσυλο και Μετανάστευση” στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με την HumanRights360.

Περισσότερες πληροφορίες:

www.asylumandmigration-eeagrants.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή