αναπηρικό σήμα στάθμευσης

Τα προσωπικά δεδομένα στα social media έρχονται και πάλι στο προσκήνιο με μία υπόθεση αγωγής που άσκησε οδηγός σε βάρος γυναίκας η οποία τον φωτογράφισε να έχει παρκάρει παράνομα το αυτοκίνητό του σε θέση ΑμεΑ και ανάρτησε τη φωτογραφία στο Facebook.

Τον Ιανουάριο του 2019 μια γυναίκα βλέπει έναν οδηγό να παρκάρει σε μια θέση στάθμευσης που προορίζεται για άτομα με αναπηρία. Η γυναίκα υποδεικνύει στον οδηγός ότι έχει παρκάρει σε λάθος σημείο και εκείνος της απατάει «τι σε νοιάζει».

Εκείνη μετά από μια λογομαχία απαθανατίζει το περιστατικό και το αναρτά στο facebook. Το αποτέλεσμα ήταν ο οδηγός να της κάνει αγωγή για προσβολή προσωπικότητας και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Στην αγωγή που εκδικάστηκε σήμερα κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο ακτιβιστής κ Παναγιώτης Δημητράς ενώ ένορκες βεβαιώσεις υπέρ της κυρίας έδωσαν οι βουλευτές κ.κ. Φωτεινή Πιπιλή και ο Γιώργος Αμυράς αλλά και ο αστυνομικός της Τροχαίας Φωτεινός Παγιαυλάς ο οποίος εξήγησε ότι «η τροχαία δεν μπορεί ανά πάσα στιγμή να έρχεται σε τέτοια περιστατικά λόγω έλλειψης προσωπικού».

Όπως δήλωσε στο documentonews.gr o δικηγόρος της γυναίκας Βασίλης Σωτηρόπουλος «Για πρώτη φορά τεστάρουμε ένα καινούργιο νόμο που είναι για τα προσωπικά δεδομένα και λέει ότι αν πρόκειται για θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος δεν είναι απαραίτητη η συγκατάθεση του ατόμου ακόμα και αν το άτομο δεν είναι επώνυμο. Το άρθρο 28 αυτού του νόμου λέει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις προσωπικά δεδομένα όταν στην δημοσιότητα δίνεις ένα θέμα που υπάρχει γενικότερο ενδιαφέρον για αυτό. Είναι η πρώτη φορά που πάμε να το δοκιμάσουμε το άρθρο 28 και θεωρούμε ότι το δικαστήριο θα το εκτιμήσει αυτό το στοιχείο και θα απαλλάξει από την αποζημίωση την κυρία».

Πηγή: www.documentonews.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή