ο Λάι Τσι Γουάι κάνει αναρρίχηση σε ουρανοξύστη στον Χονγκ Κονγκ

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ την προσπάθεια ενός παραπληγικού αθλητή καθηλωμένου σε αναπηρικό αμαξίδιο να σκαρφαλώσει σ’ έναν από τους ουρανοξύστες της ασιατικής μεγαλούπολης.

Μετά από πάνω από δέκα ώρες ο Λάι Τσι Γουάι κατάφερε να σκαρφαλώσει πάνω από 250 μέτρα στον ουρανοξύστη σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα για ασθενείς με κακώσεις στο νωτιαίο μυελό. «Φοβήθηκα λίγο», παραδέχθηκε ο παραπληγικός αθλητής. «Όταν σκαρφαλώνω σε βουνό μπορώ να πιαστώ από πέτρες ή μικρές τρύπες, αλλά με τη γυάλινη πρόσοψη που είχα μπροστά μου μόνο από το σκοινί μπορούσα να κρατηθώ».

Ο 37χρονος Λάι κατάφερε με την προσπάθειά του να συγκεντρώσει 670.639 δολάρια από δωρεές.

Ο αθλητής έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω μετά από ένα τροχαίο ατύχημα πριν από δέκα χρόνια. Πριν το ατύχημα αυτό είχε στεφθεί τέσσερις φορές πρωταθλητής στην Ασία στην αναρρίχηση και κάποια στιγμή είχε φθάσει στην όγδοη θέση παγκοσμίως. Μετά το ατύχημα ο παραπληγικός αθλητής δεν εγκατέλειψε το άθλημά του προσαρμόζοντας το αναπηρικό αμαξίδιό του σ’ ένα σύστημα με τροχαλίες και χρησιμοποιώντας τη δύναμη των άνω άκρων του για να τραβά το βάρος του προς τα πάνω.

«Πέρα από την απλή επιβίωση αναρωτήθηκα τι θα μου δώσει ώθηση στη ζωή. Έτσι άρχισα να κυνηγώ ξανά το όνειρό μου πεπεισμένος ότι θα μπορούσα να σκαρφαλώσω σε βουνά, ακόμη και με αναπηρικό αμαξίδιο. Κατά κάποιο τρόπο κατάφερα να ξεχάσω ότι είμαι παραπληγικός, μπορούσα να κάνω όνειρα και να τα υλοποιώ», λέει ο Λάι. Και μπορεί να μην κατάφερε το Σάββατο να φθάσει στη στέγη του ουρανοξύστη Nina Tower των 300 μέτρων λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, αλλά ελπίζει, όπως λέει, να έστειλε ένα μήνυμα θάρρους στους συμπολίτες του.

Δείτε Σχετικό βίντεο:

 

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή