Πρόσκληση εκδήλωσης

Πρόσκληση

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη» σε συνεργασία με το «Διαβάζω για τους Άλλους» και τις εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο» σας προσκαλούν στην Τελική εκδήλωση Παρουσίασης Αποτελεσμάτων και Διάδοσης της Δράσης: «Παραμύθι χωρίς Όρια» ηλεκτρονική βιβλιοθήκη παραμυθιών για παιδιά με προβλήματα όρασης την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 & ώρα 18.00 – 20.00 στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» (Μαρίνου Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη). Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Η Δράση

Η Δράση «Παραμύθι Χωρίς Όρια» αφορά στη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης παραμυθιών, η οποία απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με προβλήματα όρασης.

Η βιβλιοθήκη αποτελείται από 10 παραμύθια των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο, τα οποία αφηγούνται εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους, ενώ κάποια από αυτά έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα οπτικά, υπό τις οδηγίες του προγράμματος της Πρώιμης Παρέμβασης ώστε να γίνονται αντιληπτά από παιδιά με προβλήματα όρασης.

Στόχος της Δράσης είναι η αύξηση της συμμετοχής των παιδιών με προβλήματα όρασης σε καίριες για την ανάπτυξή τους δραστηριότητες, η διευκόλυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσής τους μέσω δράσεων ευαισθητοποίησης σε σχολικά πλαίσια, η προσφορά μιας ψυχαγωγικής δραστηριότητας για όλη την οικογένεια και η προάσπιση του βασικού δικαιώματος στην ψυχαγωγία και την εκπαίδευση.

Η Δράση υλοποιείται από το Πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης της Αμυμώνης σε συνεργασία με το Διαβάζω για τους Άλλους.

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και οι συγγραφείς τους παραχώρησαν ευγενικά το δικαίωμα ειδικής οπτικής προσαρμογής και ηχογράφησης των παραμυθιών και τη Δράση χρηματοδότησε το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης».

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης η βιβλιοθήκη με τα παραμύθια θα βρίσκεται διαθέσιμη δωρεάν προς χρήση στο διαδίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες

σχετικά με την εκδήλωση παρακαλούμε απευθυνθείτε στην κα Σοφία Παδιώτη, Υπ. Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, 6936182312, pr@amimoni.gr

Ευχαριστίες

Συγγραφείς παραμυθιών των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο (αλφαβητικά): Eric Carle, Alex Latimer, A.L. Manna, Μιχάλης Καζάζης, Μάρω Κατσίκα, Σούλα Μητακίδου, Χρήστος Μπουλώτης, Ιωάννα & Έρση Νιαώτη, Λίλα Πατρόκλου, Ευαγγελία Τρέσσου

Αφήγηση παραμυθιών (αλφαβητικά): Χαρά Ζησιμάτου, Γιασεμή Κηλαηδόνη, Κωνσταντίνος Μπάζας, Μάτα Καστρισίου

Μουσική επιμέλεια παραμυθιών: Αλέξανδρος Ιακώβου

Λογότυπο Δράσης και Υλικό επικοινωνίας για τη Δράση: Κρίστυ Μουρατίδου

Για τη Δράση ενσωμάτωσης και ευαισθητοποίησης: Πρότυπος Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο Μάρη Ρεντζέπη

Παραχώρηση Αίθουσας εκδήλωσης: Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή»

Η Αμυμώνη είναι Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες. Έργο της είναι να εκπαιδεύει στην αυτόνομη διαβίωση παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες (νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομα, νευρολογικές διαταραχές, κινητικά προβλήματα, κ.α.) με σκοπό τη μέγιστη ανεξαρτητοποίησή τους.

Πρόσκληση εκδήλωσης

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή