Η λέξη "History" υπογραμμισμένη με μαρκαδόρο μέσα σε αγγλικό κείμενο και λογότυπο του Νέο Φροντιστηρίου

ΜΑΘΗΜΑ: Ιστορία Προσανατολισμού

Οι απαντήσεις των πανελληνίων εξετάσεων με την εγκυρότητα του Νέου Φροντιστηρίου neo.edu.gr

Δείτε τα θέματα εδώ:

Ιστορία Προσανατολισμού

Απαντήσεις:

Απαντήσεις Ιστορία Προσανατολισμού

Σχολιασμός των θεμάτων του μαθήματος της Ιστορίας από τη φιλόλογο Νεραντζάκη Κατερίνα

Τα σημερινά θέματα, τα οποία κάλυπταν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης, χαρακτηρίζονται από σαφήνεια και κρίνονται ως βατά. Οι κατάλληλα προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν με ευκολία το «άριστα».

Όσον αφορά στην πρώτη ομάδα απαιτούνταν προσοχή από τους εξεταζομένους στο θέμα Α1γ (Συνθήκη των Σεβρών) ώστε να αναφερθούν συνδυαστικά οι πληροφορίες της ιστορικής αφήγησης από τις σελίδες 96 και 144. Το θέμα Α2 δεν χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τους μαθητές που έχουν αφομοιώσει την ύλη. Οι ερωτήσεις πρώτης ομάδας (θέματα Β1 και Β2) περιείχαν μικρό βαθμό δυσκολίας και θεωρούνται αναμενόμενες.

Στη δεύτερη ομάδα το θέμα Γ1 εξετάζεται περιεχόμενο από το κεφάλαιο του προσφυγικού ζητήματος. Τα κείμενα που δόθηκαν στους υποψηφίους είναι κατανοητά, ωστόσο για τον σχολιασμό τους απαιτούνταν κριτική σκέψη και αφαιρετική ικανότητα.

Στο θέμα Δ1 που αφορά το κεφάλαιο της οικονομίας οι εξεταζόμενοι οφείλουν να συνδυάσουν στοιχεία από τις πηγές, οι οποίες δεν έκρυβαν δυσκολίες για καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Δείτε το βίντεο με τον σχολιασμό των θεμάτων ⇓

Σχετικά με τον συντάκτη

Το Νέο Φροντιστήριο αποτελεί τον παλαιότερο και μεγαλύτερο Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης της χώρας

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή