Χέρι ανδρός που διαβάζει τη γραφή braille σε επιγραφή πάνω σε πόρτα.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας γίνεται το πρώτο πανεπιστήμιο στη χώρα με Μπράιγ Σήμανση σε κάθε χώρο του

Η Μονάδα Προσβασιμότητας του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας πρωτοπορεί στο πεδίο της προσβασιμότητας για άτομα με οπτική αναπηρία, τοποθετώντας Μπράιγ Σήμανση σε κάθε χώρο του πανεπιστημίου.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» (ΕΣΠΑ 2014- 2020), με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον καθηγητή Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο.

Φοιτητές, προσωπικό και επισκέπτες του πανεπιστημίου μπορούν πλέον να ενημερωθούν για τη χρήση/ιδιότητα κάθε χώρου του πανεπιστημίου, καθώς τοποθετούνται περίπου 400 μπράιγ ετικέτες στα αμφιθέατρα, στις αίθουσες διδασκαλίας, στα γραφεία των καθηγητών και του προσωπικού και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Έτσι, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας γίνεται το πρώτο πανεπιστήμιο στη χώρα με Μπράιγ Σήμανση σε κάθε χώρο του.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του έργου, καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος:

«Η προσβασιμότητα προβάλλει διεθνώς ως κυρίαρχο θέμα για την επίτευξη της εκπαιδευτικής και κοινωνικής συμπερίληψης. Η προσβασιμότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία. Η ανεμπόδιστη λειτουργία των ατόμων με οπτική αναπηρία σε κάθε περιβάλλον/ χώρο, απαιτεί την καθολική προσβασιμότητα του χώρου αυτού, που μπορεί να επιτευχθεί με πλήθος συμπληρωματικών δράσεων. Μια τέτοια δράση είναι και η τοποθέτηση μπράιγ σήμανσης. Βασική επιδίωξή μας είναι να γίνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ένα από τα πιο προσβάσιμα πανεπιστήμια στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό το έχουμε πετύχει. Ωστόσο, δεν σταματάμε εδώ, καθώς οι εξελίξεις στην τεχνολογία και ειδικότερα στην υποστηρικτική τεχνολογία παρέχουν διαρκώς νέες δυνατότητες».

Πηγή: www.alfavita.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή