Δύο ηλικιωμένοι σε όργανα παιδικής χαράς

Ο δήμος του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο ετοιμάζει την πρώτη «παιδική χαρά» για ηλικιωμένους.

Σε ανοικτό χώρο θα τοποθετηθούν όργανα άσκησης χαμηλής έντασης ώστε οι ηλικιωμένοι να μπορούν να βελτιώσουν την ισορροπία και την ευελιξία τους και τη φυσική τους κατάσταση.

Η τοπική οργάνωση κατοίκων πέτυχε τη χρηματοδότηση της «παιδικής χαράς» για ηλικιωμένους, η οποία προγραμματίζεται να γίνει στο δημοφιλές Χάιντ Παρκ του Λονδίνου, θα είναι έτοιμη μέχρι την προσεχή άνοιξη και θα διαθέτει έξι σετ οργάνων άσκησης τα οποία θα αγοραστούν από τη Δανία.

Οι χώροι άθλησης για ηλικιωμένους είναι δημοφιλείς τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία. Στη Μεγάλη Βρετανία άνοιξε πριν δύο χρόνια στο Μάντσεστερ ο πρώτος χώρος άθλησης για άτομα άνω των 60 ετών, όπου οι ηλικιωμένοι μπορούν να κάνουν έλξεις και διατάσεις, να ασκήσουν τους γοφούς και τα ισχία και να κάνουν στατικό ποδήλατο ή άλλες δραστηριότητες.

Όπως σχολιάζουν εκπρόσωποι της τοπικής οργάνωσης κατοίκων για τους ηλικιωμένους, «πολλοί άνθρωποι μεγάλης ηλικίας δεν ασκούνται αρκετά και η «παιδική χαρά» θα τους ενθαρρύνει, όχι μόνο να ασκηθούν, αλλά και να κοινωνικοποιηθούν. Ο χώρος άσκησης θα τους παρέχει μια ευκαιρία να συναντούν άλλους ανθρώπους της ηλικίας τους και θα τους ανακουφίσει από τα αισθήματα μοναξιάς και θλίψης».

Πηγή: www.localit.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

One comment for “Παιδική Χαρά ηλικιωμένων στο Λονδίνο

  • Ανώνυμος λέει:

    παρκο για ηλικιωμενους;;;;;;;;;;στο τελος θα ακουσουμε αρκουδα που τρωει μπανανες!Παντως ωραια ιδεα!

    Απάντηση

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή