Σκύλος που φοράει ειδικό γιλέκο σκύλου υπηρεσίας

Παιδιά Ουκρανία: Μέσα στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, τα ευάλωτα παιδιά βρίσκουν παρηγοριά από τους σκύλους θεραπείας.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πρέπει να «απελευθερώσουν το οπλοστάσιο της δημοκρατίας» για να βοηθήσουν την Ουκρανία να νικήσει: Ο εκπρόσωπος Michael Waltz, R-Fla., συζήτησε με το «America’s Newsroom» τα στρατιωτικά πλεονεκτήματα και τη στρατηγική του ρωσικού στρατού καθώς εισέρχεται σε μια «νέα φάση», λέγοντας ότι ο πόλεμος είναι ένας «αγώνας ενάντια στον χρόνο». Η ζωή σε πολλά μέρη της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή είναι πολύ, πολύ δύσκολη. Και για ορισμένα από τα τραυματισμένα παιδιά στην Ουκρανία που έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους λόγω του πολέμου που ξεκίνησε στη χώρα τους στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ένας σκύλος θεραπείας μπορεί να είναι απλώς η απάντηση.

Σε ένα κέντρο θεραπείας μιας πόλης, ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος παρέχει την απαραίτητη άνεση και ψυχαγωγία στα τραυματισμένα παιδιά της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή.

«Η ψυχή του παιδιού είναι πολύ ευάλωτη στον πόλεμο που διεξάγεται τώρα», είπε η Όλγα Πιβτοράτσκα, 22 ετών, εθελόντρια. Στο θεραπευτικό κέντρο “Dr. Doc” στη Zaporizhzhia, μια πόλη της νότιας Ουκρανίας, τα παιδιά καλούνται να χαϊδέψουν τον Evsei, ένα φιλικό σπάνιελ — και να του κουνήσουν το πόδι και να παίξουν παιχνίδια μαζί του. Καθώς τα παιδιά αλληλεπιδρούν με έναν σκύλο θεραπείας στη Zaporizhzhia, οι εθελοντές τραγουδούν και χορεύουν για να τους διασκεδάσουν όλους.

«Είναι σημαντικό για αυτά γιατί η ψυχή του παιδιού είναι πολύ ευάλωτη στον πόλεμο που διεξάγεται τώρα», είπε η Όλγα Πιβτοράτσκα, 22 ετών, εθελόντρια, σύμφωνα με το Reuters.

«Μερικά παιδιά είναι πολύ φοβισμένα – τα βγάζουμε από αυτή την κατάσταση», είπε.

Σημείωσε, επίσης, “Τους βοηθάμε να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα της Zaporizhzhia, η οποία είναι ήσυχη. Δεν υπάρχουν εκρήξεις εδώ”.

Οι σκύλοι θεραπείας έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό από πολλούς οργανισμούς και ομάδες για να βοηθήσουν μια ποικιλία ατόμων, συμπεριλαμβανομένων βετεράνων και παιδιών με αναπηρίες.

Το Fox News ανέφερε πρόσφατα για μια μη κερδοσκοπική ομάδα, το 4 Paws for Ability, που κάνει ακριβώς αυτό.

Η αποστολή της ομάδας είναι να εμπλουτίσει «τις ζωές των ατόμων με αναπηρία τοποθετώντας σκύλους υπηρεσίας που θα αλλάξουν τη ζωή σε όλο τον κόσμο», όπως εξηγεί στην ιστοσελίδα της. Ένας σκύλος υπηρεσίας κάθε φορά, η ομάδα «οραματίζεται επίσης έναν κόσμο όπου τα άτομα με αναπηρία μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους». «Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να τραγουδήσουν, να ζωγραφίσουν, να παίξουν με τον σκύλο μας».

Η Kelly Camm, διευθύντρια ανάπτυξης, είπε πρόσφατα στον συνοικοδεσπότη του «Fox & Friends», Ainsley Earhardt, «Υπάρχουμε από το 1998 και εξυπηρετούμε παιδιά και βετεράνους».

Έχουν τοποθετήσει πάνω από 1.500 σκύλους συνολικά μέχρι στιγμής, είπε. Ωστόσο, η τρομερή κατάσταση στην Ουκρανία, την 56η ημέρα του πολέμου – που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022 – έχει τις δικές της μοναδικές σκέψεις. «Σταθεροποιήστε τα παιδιά» Πολλοί πρόσφυγες στα δυτικά τμήματα της Ουκρανίας έχουν έρθει από πιο ανατολικές περιοχές της χώρας, όπου διεξάγεται το μεγαλύτερο μέρος των μαχών μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων.

Σκύλος βοηθός μαζί με παιδιά και εθελοντές παίζουν

Η Alyona Serdyuk, επικεφαλής του θεραπευτικού κέντρου και παιδοψυχολόγος, είπε ότι οι εθελοντές φρόντιζαν τα παιδιά ενώ οι γονείς τους εγγράφηκαν πριν μετακομίσουν σε πιο μόνιμα νέα σπίτια.

Το κύριο καθήκον μας είναι να σταθεροποιήσουμε τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν μια πραγματικά αγχωτική κατάσταση.

Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να τραγουδήσουν, να ζωγραφίσουν, να παίξουν με τον σκύλο μας.

Εάν χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια, εργαζόμαστε και ατομικά”, είπε ο Serdyuk στο Reuters.

Ένας πρόσφυγας, ο Daniil Savchenko, 20, αγκάλιασε τον σκύλο του, τον Milo, ένα κουτάβι, καθώς αφηγήθηκε το ταξίδι που έκανε από το ρωσοκρατούμενο Μπερντιάνσκ με τη μητέρα του.

«Ο Μίλο είναι σίγουρα φοβισμένος γιατί ακόμη και μια μικρή μετακίνηση στον κτηνίατρο, που διαρκεί περίπου 10 λεπτά στην πόλη μας, είναι πολύ μεγάλο άγχος για αυτόν», είπε.

«Στην πραγματικότητα θα πήγαινα στον στρατό αν δεν ήταν η μαμά μου γιατί δεν θέλω να ζήσει χωρίς εμένα», είπε. Εν τω μεταξύ, η μητέρα του – ήδη δακρυσμένη – φίλησε και χάιδεψε τον Milo.

Πηγή:www.healthweb.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή