κολάζ φωτογραφιών με τον Βαγγέλη Αυγουλά να μιλάει στα παιδιά, να δείχνει τεχνικές συνοδείας και τα παιδιά κάνουν βιωματικό με μάσκες

Τμήματα Ένταξης στο 2ο Γυμνάσιο Καλλιθέας

Αρκετοί μαθητές με προβλήματα όρασης, οργανωμένοι σε τμήματα ένταξης, υποδέχτηκαν το πρωί της Πέμπτης 14
Απριλίου 2016 το νεαρό δικηγόρο και επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλη Αυγουλά, στο σχολείο τους, το 2ο Γυμνάσιο Καλλιθέας.

Ο κ. Αυγουλάς, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών & Νέων (ΣΚΕΠ), είχε από καιρό
προσκληθεί στο σχολείο για να συζητήσει με περίπου 90 μαθητές της Β’ Γυμνασίου, τις δυνατότητες, τους τρόπους και την ουσία της συνύπαρξης συνομηλίκων με και χωρίς αναπηρία στον ίδιο χώρο και σε κοινή καθημερινότητα!

Πρόκειται για σχολείο που παραδοσιακά δέχεται μαθητές με προβλήματα όρασης μετά τη φοίτηση τους στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, όπου εκεί σήμερα διδάσκει και ωρομίσθιος καθηγητής ο οποίος έχει υιοθετήσει ένα πανέξυπνο κουτάβι το οποίο προορίζεται να γίνει σκύλος οδηγός τυφλών, μέσω του Ελληνικού Κέντρου Σκύλων Οδηγών!

Η επίσκεψη του Βαγγέλη Αυγουλά

Όλοι οι μαθητές, υποδέχτηκαν κυριολεκτικά μετά μουσικής τον Βαγγέλη Αυγουλά και συζήτησαν μέσα από παραδείγματα και καθημερινές πρακτικές, πώς θα πρέπει να είναι δομημένο ένα σωστό εκπαιδευτικό πλαίσιο καθολικής ένταξης μαθητών με προβλήματα όρασης στα γενικά σχολεία.

Επίσης, αρκετοί βλέποντες μαθητές είχαν επισκεφθεί το ΚΕΑΤ και έτσι έδειξαν στους συμμαθητές τους, τους ενδεδειγμένους τρόπους συνοδείας τυφλών από βλέποντα οδηγό. Παράλληλα, ο κ. Αυγουλάς ζήτησε, θεσμικά, επικαιροποιημένη καταγραφή προβλημάτων και ελλείψεων από τους ίδιους τους μαθητές με προβλήματα όρασης αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες με στόχο μια ευκολότερη νέα σχολική χρονιά.

Κλείνοντας ο κ. Αυγουλάς κάλεσε τα παιδιά «να μην εγκλωβίζουν τα όνειρά τους στις παγίδες του Εφήμερου και
στους πειρασμούς του Τώρα»!

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή