ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Σταμάτης Σταματιάδης υπογράφει χαρτιά στο γραφείο του.
Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Σταμάτης Σταματιάδης

Οριζόντια μείωση στα τροφεία των Παιδικών Σταθμών στην Ξάνθη

Και απαλλαγή για τους πολύτεκνους

Σε μια κίνηση ουσιαστικής στήριξης στον οικογενειακό προϋπολογισμό των Ξανθιωτών, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης με εισήγηση του προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Σταμάτη Σταματιάδη, προώθησε μιαν απόφαση για οριζόντια μείωση τροφείων κατά 35% για όλα τα παιδιά των παιδικών σταθμών αλλά και απαλλαγή για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Όπως διαβάσαμε στο xanthinews.gr, η εισήγηση εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από όλα τα μέλη του ΔΣ στις 9 Μαΐου 2022.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Σταματιάδης:

“Πήραμε αυτή την απόφαση, αντιλαμβανόμενοι τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας αφού μελετήσαμε καλά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του Νομικού Προσώπου. Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του , γι’ αυτό και μετακυλίζουμε αυτήν την καλή του κατάσταση στην κοινωνία”.

Για την Ξάνθη, πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση που μπόρεσε να υλοποιηθεί μετά τις παρεμβάσεις του προέδρου του ΚΚΠΑ Σταμάτη Σταματιάδη στο Νομικό Πρόσωπο αλλά βασιζόμενη σ το γενικότερο «οικονομικό συμμάζεμα» που γίνεται τον τελευταίο καιρό, στη χρηματοδότηση από το Δήμο Ξάνθης και στην ένταξη του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Με την ίδια απόφαση, απαλλάσσονται από καταβολή τροφείων οι πολύτεκνες οικογένειες και οι οικογένειες που ο ένας εκ των δυο γονέων έχει αναπηρία και άνω.

Και ένα σχόλιο από το meallamatia.gr: Μπορεί τα ποσά να είναι μικρά αλλά η σκέψη είναι τεράστιας σημασίας και η πράξη ΣΠΟΥΔΑΙΑ.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή