κτήριο υπουργείο οικονομικών

Δελτίο Τύπου Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών: Οργή και αγανάκτηση των τυφλών για την απαξιωτική συμπεριφορά του Υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα απέναντί τους.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΔΡΑ
ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 210-5229968

FAX: 210-5229541
e-mail: eoty@otenet.gr

www.eoty.gr

Αθήνα, 18/09/2012

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 799
ΤΟΜΕΑΣ: Γραμματείας
ΠΛΗΡ.: Βιβή Τσαβαλιά

Δελτίο Τύπου

Οργή και αγανάκτηση των τυφλών για την απαξιωτική συμπεριφορά του Υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα απέναντί τους.

Μετά τη μεγαλειώδη αγωνιστική κινητοποίηση της 13ης Σεπτεμβρίου 2012 εκατοντάδων τυφλών και παραπληγικών από όλα τα μέρη της Χώρας στο Υπουργείο Οικονομικών, ορίστηκε, παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Παναγιώτη Κουρουμπλή, συνάντηση των Προεδρείων των φορέων μας με τον Υπουργό Οικονομικών για σήμερα, Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 3 το μεσημέρι, διότι κατά την ώρα διεξαγωγής της κινητοποίησης, για την οποία ο Υπουργός είχε ενημερωθεί με δύο τουλάχιστον έγγραφα προ 15 ημερών, ο τελευταίος «είχε συνάντηση με την Τρόικα».

Ωστόσο, σήμερα μόλις δύο ώρες πριν την προκαθορισμένη συνάντηση, απαξιώνοντας να ενημερώσει καν τους αναπηρικούς φορείς, επικοινώνησε και πάλι με τον κύριο Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον ενημέρωσε ότι η συνάντηση δε θα πραγματοποιηθεί επειδή και πάλι «είχε συνάντηση με την Τρόικα».

Με δίκαιη οργή και αγανάκτηση αναρωτιόμαστε ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα και με ποιον εν πάση περιπτώσει θα πρέπει να διαβουλευόμαστε για τα προβλήματά μας, με την Τρόικα ή με τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Ο κύριος Στουρνάρας μας όρισε μέσω του προαναφερθέντος βουλευτή νέα συνάντηση για τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12 το μεσημέρι. Τον προειδοποιούμε από τώρα ότι οι ανάπηροι δεν θα δεχθούν να τους εμπαίξει για μια ακόμα φορά και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσουν από το Υπουργείο εάν δε συναντήσουν τον Υπουργό, ώστε να πάρουν τις απαντήσεις που θέλουν. Άλλωστε η συνέχεια θα δοθεί τόσο με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για τις 26 Σεπτεμβρίου 2012, όσο και με την συμμετοχή μας στην πορεία διαμαρτυρίας που οργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στις 27 του μηνός και ώρα 10.00 πμ στην πλατεία Ομονοίας, την οποία θα πλαισιώσουμε μαζικά και μαχητικά.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. της Ε.Ο.Τ.

Ο Πρόεδρος Νικόλαος  Γιαλλούρης
Η Γενική Γραμματέας Παρασκευή Τσαβαλιά

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή