Μαθητές σε χώρο γυμναστηρίου με μπάλες ποδοσφαίρου και διάφορα εμπόδια (δεν φαίνονται πρόσωπα)

Αθλητικά Σχολεία

Τη σύσταση και συγκρότηση επταμελούς ομάδας εργασίας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για κατάθεση πρότασης σχετικά με την ίδρυση, δομή, οργάνωση και λειτουργία Αθλητικών Σχολείων και Τμημάτων, αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας.

Έργο της ομάδας εργασίας είναι η σύνταξη ολοκληρωμένης πρότασης σχετικά με την ίδρυση, δομή, οργάνωση και λειτουργία Αθλητικών Σχολείων και Τμημάτων ανά την επικράτεια και η κατάθεσή της μέχρι την 11 Μαρτίου 2024 για περαιτέρω αξιοποίηση.

Η σύσταση και λειτουργία των Αθλητικών Σχολείων στόχο έχει την κάλυψη των αναγκών όλων των μαθητών-αθλητών συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Αρχικά θα λειτουργήσουν δύο πιλοτικά Αθλητικά Σχολεία.

Τα Αθλητικά Σχολεία καταργήθηκαν το 2011 μετά από σχεδόν 30 έτη λειτουργίας τους και οι πάνω από 12.000 μαθητές τους απορροφήθηκαν σε άλλα σχολεία.

Τα μέλη της ομάδας εργασίας

Συντονιστής της ομάδας εργασίας ορίζεται ο Δημήτριος Κερερές, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Γραμματείας Σπουδών ΠΕ και ΔΕ του ΥΠΑΙΘΑ.

Τα μέλη:

Γρηγοριάδης Δημήτριος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ).

◊ Κάκκος Βασίλειος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του ΥΠΑΙΘΑ.

◊ Καρτερολιότης Κωνσταντίνος, κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών (ΣΕΦΑΑ)

◊ Ματάκης Στέφανος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής-Τεχνικός Σύμβουλος ΣΕΓΑΣ.

◊ Ντίζος Χριστόφορος, συνταξιούχος καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

◊ Τάμπαλης Κωνσταντίνος, επίκουρος καθηγητής ΣΕΦΑΑ Αθηνών.

Γραμματέας της ομάδας εργασίας ορίζεται η Ασημίνα Σερέτη, εκπαιδευτικός ΠΕ 06 που υπηρετεί στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘΑ.

Έργο της ομάδας εργασίας είναι η σύνταξη ολοκληρωμένης πρότασης σχετικά με την ίδρυση, δομή, οργάνωση και λειτουργία Αθλητικών Σχολείων και Τμημάτων ανά την επικράτεια και η κατάθεσή της μέχρι την 11 Μαρτίου 2024 για περαιτέρω αξιοποίηση. Η εν λόγω Ομάδα θα είναι άμισθη. Η διάρκειά της καθορίζεται έως και την 31 Μαρτίου 2024. Για τις συνεδριάσεις της συντάσσονται πρακτικά. Η ομάδα εργασίας δύναται να καλεί στις συνεδριάσεις εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους άλλων υπηρεσιών ή φορέων όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Πηγή: www.patris.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή