• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Ολοκληρώθηκε το Τουρνουά Μαθητών Ειδικής Αγωγής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Μαθητής που φοράει το μπλουζάκι του τουρνουά και έχει χέρια σηκωμένα σε δύο μπουνιές, που δείχνουν "δύναμη".

81 μαθητές από 8 σχολεία ειδικής αγωγής βιώσαν τη χαρά της άθλησης, βγαίνοντας όλοι νικητές!

5 έως 20 Iουνίου 2021

Με απώτερο στόχο την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών ειδικής αγωγής σε αθλητικές δραστηριότητες, το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence (SE), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), διοργάνωσε το Τουρνουά Μαθητών Ειδικής Αγωγής, το πρώτο αθλητικό τουρνουά που σχεδιάστηκε ειδικά για σχολεία ειδικής αγωγής και διεξάχθηκε στο ΚΠΙΣΝ. Ανάλογα την εκπαιδευτική βαθμίδα, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τρία διαφορετικά αθλήματα: με το μπότσια οι μαθητές δημοτικού, το μπάσκετ οι μαθητές γυμνασίου και το ποδόσφαιρο οι μαθητές λυκείου.

Ύστερα από πολύμηνη διαπροσωπική επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και τη χαρτογράφηση των ιδιαίτερων αναγκών κάθε σχολείου, η συντονιστική ομάδα του Τουρνουά Μαθητών Ειδικής Αγωγής ανταποκρίθηκε στα εκάστοτε αιτήματα, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή 8 σχολείων ειδικής αγωγής από όλη την Αττική και την προσέλευση 81 μαθητών και 20 συνοδών. Συγκεκριμένα, τα σχολεία που πήραν μέρος είναι: 1ο Ειδικό Δημοτικό Κορυδαλλού, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Εκπαίδευσης Παιδιών στο Φ.Α., 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, 10ο Ειδικό Δημοτικό Αθηνών, 6ο Ειδικό Δημοτικό Αθηνών, Ειδικό Γυμνάσιο Ιλίου, ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου και Ειδικό Λύκειο Ιλίου.

Για τρία Σαββατοκύριακα, από 5 έως 20 Ιουνίου 2021, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αθληθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να διασκεδάσουν και να αλληλεπιδράσουν με παιδιά της ηλικίας τους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, στο προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον του Υπαίθριου Χώρου Αθλοπαιδιών στο ΚΠΙΣΝ.

«Η υλοποίηση του Τουρνουά Μαθητών Ειδικής Αγωγής αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα ότι μέσα από συνέργειες, υπομονή και επιμονή πάντα θα βρίσκεται ο δρόμος για την ανάδειξη δράσεων σε νέα μονοπάτια. Είμαστε τυχεροί που η προσπάθεια έχει πλαισιωθεί από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για προσφορά στον συνάνθρωπο. Να ευχαριστήσουμε θερμά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για την υποστήριξη, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας ανάδειξης των δράσεών μας στις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, δράσεις που πραγματοποιούνται χάρη στην αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)», ανέφερε ο κ. Θεόδωρος Δαβιώτης, Υπεύθυνος Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Το Τουρνουά Μαθητών Ειδικής Αγωγής διοργανώθηκε από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence (SE), που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), υπό τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», χάρη στην αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή