χορός σε αμαξίδια

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (1st International Dance Festival Disability), μοναδικό στην Ελλάδα, που διοργάνωσε φέτος η Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες εν Πλω» στις 18, 19, 20 Μαΐου 2018, στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι.

Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, του ΕΟΤ και της ΕΣΑμεΑ και πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Π.Ε. Καρδίτσας, της ΠΕΔ, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν πάνω από 400 άτομα από Ομάδες Χορού της Μαδρίτης, αλλά και της Αθήνας, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Γιάννουλης Λάρισας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καστοριάς, Νεάπολης Συκεών, Ξάνθης, Πάτρας, Πολίχνης, Ρόδου, Σερρών, Καρδίτσας. Η έναρξη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαΐου στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Μουζακίου με χορευτικές εμφανίσεις των 20 Ομάδων που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ρεσιτάλ της Αλίκης Καγιαλόγλου με τραγούδια από τον Κινηματογράφο, στο πιάνο ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης. Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Το Σάββατο 19 Μαΐου οι παραστάσεις των Ομάδων έγιναν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας και ακολούθησε η απονομή των βραβείων και των αναμνηστικών. Παρουσιάστρια της δεύτερης ημέρας της εκδήλωσης ήταν η Μελίνα Κυριακοπούλου. Την Κυριακή 20 Μαΐου το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με εργαστήρια/ workshops, σχετικά με τις Τέχνες στην Αναπηρία.

Πολύτιμη για τη διοργάνωση ήταν και η στήριξη των χορηγών και των πολλών εθελοντών που ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2019.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή